- Theater Top met Gert Boullart* en Co brengen een nieuwe voorstelling ‘Adriaan Brouwer – terug naar Oudenaarde’ op 4, 5, 11 en 12 oktober 2019 om 20.00 uur in Atelier Top,  Wallestraat 55 te Oudenaarde. De premièredatum is intussen bijna volzet. Ook de andere data loopt de zaal goed vol.

Kijk je uit naar een act op een of ander feest, dan is Gert Boullart* met zijn buikspreekshow een fijn idee. Honderd procent lachen geblazen van begin tot eind. Op 25 september 2019 start Gert ook de lessenreeksen tekenworkshop en de theaterlessen (voor kinderen van 6 tot 12 jaar).

*Gert Boullart werd als onderwijzer gediplomeerd aan de Bisschoppelijke Normaalschool te Sint-Niklaas in 1980.

Lees meer over Gert Boullart op de website bij het menu-item ‘Bekende oud-leerlingen’: klik hier.

-----

- Van alle kinderboeken gepubliceerd in 2018 in China werd het kinderboek ‘Mijn neefjes zijn wolven’ van Wally De Doncker* zopas opgenomen in de Chinese internationale Top 100 van beste kinderboeken. De geselecteerde boeken omvatten boeken uit 17 landen. Zevenendertig procent van de boeken is oorspronkelijk Chinees.

Het boek werd vroeger door ‘Ouders Online’ in Nederland verkozen tot de Top 3 van onmisbare boeken.

*Wally De Doncker werd als onderwijzer gediplomeerd aan de Bisschoppelijke Normaalschool te Sint-Niklaas in 1979.

Lees meer over Wally De Doncker op de website bij het menu-item ‘Bekende oud-leerlingen’: klik hier.

-----

- Op zaterdag 12 oktober 2019 te 11.00 uur wordt in de bibliotheek te Sint-Niklaas, Hendrik Heymanplein 3, door de uitgeverij De Eenhoorn het nieuwe boek ‘Frida’s klimaatboek’ van Frank Pollet*, Moniek Vermeulen en illustrator Jurgen Walschot gepresenteerd. Het is een klimaatvriendelijke boekpresentatie met een omkaderend programma.

*Frank Pollet werd als regent Nederlands - Engels - Geschiedenis gediplomeerd aan de Bisschoppelijke Normaalschool te Sint-Niklaas in 1980.

Lees meer over Frank Pollet op de website bij het menu-item ‘Bekende oud-leerlingen’: klik hier.

-----

- Op 14 september 2019 maakte regisseur Stefan Van Guyse* de cast bekend van het multimediale muziekspektakel ‘De Passie’ dat zal opgevoerd worden op 4 april 2020 op de Grote Markt van Sint-Niklaas. In de cast bekende Vlamingen en Waaslanders: David Cantens (Jezus), Jan Schepens (Judas), Katrien De Becker (Maria), Brent Pannier (Petrus), Jasper Heyman (Johannes), Harry De Swarte Kaifas), Peter Thyssen (Pilatus), Marjan De Gendt (Maria Magdalena), Jelle Palmans en vele anderen.

Coördinator is Chris De Beer* samen met pastoor-deken Raf Vermeulen.

*Stefan Van Guyse is onderwijzer (1996 KaHo Odisee) en werkzaam in het Jeugdtheater Ondersteboven; hij is de zoon van oud-onderwijzer en oud-directeur Etienne Van Guyse (O1958) van de gemeenteschool te Kemzeke.

*Chris de Beer behaalde het diploma van onderwijzer aan de Bisschoppelijke Normaalschool in 1990.

-----

- In de Nonnemanshoeve, Doornstraat 73 te Sint-Gillis-Waas stelt Urbain Marin* zijn olieverfschilderijen ‘Tweeluik’ tentoon van 21 september 2019 tot 13 oktober 2019, elke zaterdag en zondag van 14.00 uur tot 18.00 uur. De vernissage had plaats op zaterdag 21 september 2019 te 17.00 uur met inleiding door Johan De Vos, oud-directeur van de Academie voor Schone Kunsten te Sint-Niklaas, fotograaf en schrijver.

-*Urbain Marin werd als onderwijzer gediplomeerd in 1965 en werd oefenschoolonderwijzer in de lagere afdeling van de Bisschoppelijke Normaalschool van 1967 tot 1974. Daarna ging hij zich professioneel verdiepen in de schilderkunst. Hij werkt nu als kunstschilder.

Lees meer over Urbain Marin op de website bij het menu-item ‘Oefenschoolonderwijzers’:klik hier.

-----

- Tijdens de Vredefeesten in Sint-Niklaas was WARP (Wase Artistieke Projecten) van 5 tot 8 september open met een pop-up tentoonstelling ‘De zaal is verwarmd’ in de Apostelstraat te Sint-Niklaas. Naast een kortfilm en schilderkunst was er ook fotografie van Alain Van Audenaerde*. In zijn fotoproject LightLeads verzamelt Alain Van Audenaerde momenten die de oorspronkelijke, etymologische betekenis van fotografie in het (camera)oog houden: schrijven met licht. Niet enkel de plaats, het onderwerp of de techniek bepalen het beeld, maar vooral het licht dat ze vormgeeft. Kijken is belangrijker dat de onvermijdelijke camera.

*Alain Van Audenaerde was leerling van de Lagere Oefenschool, wijk- en hoofdschool (1969-1975), en student van de Humaniora in de Normaalschool (1975-1981).

-----

- Op zondag 13 oktober 2019 te 11.00 uur organiseert het Rode Kruisopvangcentrum een aperitiefconcert in de oude kapel van de Bisschoppelijke Normaalschool, Kasteelstraat 8 te Sint-Niklaas. Het Italiaanse Trio Calicantus brengt het programma ‘Muziek over de grenzen heen: Italianen binnen en buiten’. Het trio combineert op wonderlijke wijze cello, organetto, mandoline en gitaar.

De toegang tot het concert bedraagt 5 euro. Graag inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lees meer over het concert op de website bij het menu-item ‘Nieuws’: klik hier.

-----

- In 2019 spelen Ludo Vandeau* en zijn muzikanten 15 jaar samen. Voor het concert ‘A la Française’ in de Minardschouwburg, Korianderstraat 13 te Gent op zaterdag 23 november 2019 te 20.00 uur sprokkelen ze uit vroeger werd (cd Métropole) en (cd ‘Marguerite) en zetten ze dit in nieuwe arrangementen. Muziek uit de cd’s ‘Au Gré du Charme’ (2016) en ‘Au Lendemain des Belles Chroses’ (2017). En in het vooruitzicht van een nieuwe Franse cd ‘Coeur Humain’ is er fijn nieuw werk. En als toetje mag het publiek meezingen met hun eigenzinnige covers van enkele groten van het chanson française.

Inkom: € 15

*Ludo Vandeau (pseudoniem van Ludo Vandenbroeck) deed zijn humaniorastudies Menswetenschappen (1980) in de Bisschoppelijke Normaalschool.

Lees meer over Ludo Vandenbroeck op de website bij het menu)item ‘Bekende oud-leerlingen’: klik hier.

-----

- Bij Toneelkring Baudeloo Sinaai regisseert Stefan Van Pottelberge* het blijspel “’t Is weer show in de bungalow”.

De voorstellingen zijn op 15, 16 21, 22 en 23 november 2019 om 20.00 uur in de Parochiezaal, Dries 70 te Sinaai en op 17 november 2019 om 15.00 uur.

Tickets: € 10 te bestellen: www.baudeloo.be

*Stefan Van Pottelberge behaalde zijn onderwijzersdiploma in 1962 aan de Bisschoppelijke Normaalschool. Van 01.09.1962 tot 30.09.1991 was hij onderwijzer aan de Sint-Franciscus Lagere Oefenschool te Sint-Niklaas. Op 1 oktober 1991 werd hij directeur benoemd van de Basisschool O.L.Vrouw-Presentatie Watermolenwijk te Sint-Niklaas.

Lees meer over de voorstelling op de website bij ‘Nieuws’: klik hier.

-----

- Voor de Miraprijzen 2019 in Hamme heeft in de categorie ‘Hamse verenigingen’ het Miraprijscomité drie verenigingen geselecteerd, waaronder ‘Watermolentriatlon’ met organisator Paul Bogaert (O1978) en comitéleden Dirk Tassent (O1978) en Thom Nelis (O1995) die dit jaar het sportgebeuren voor de 35e keer organiseerden.

De uitreiking van de Miraprijzen Hamme 2019 heeft plaats tijdens het Boekenweekend op zondag 20 oktober 2019 om 11.00 uur in het Cultureel Centrum Jan Tervaert. Wij duimen!

Lees meer over Paul Bogaert en de ‘Watermolentriatlon’ op de website bij het menu-item ‘Hobby’s & Talenten’: klik hier.