Overlijden Paul Geerinck

paul geerinck
Op 17 maart 2024 overleed in het AZ Maria Middelares in Gent Paul Geerinck. Hij werd geboren te Gent op 21 maart 1939. Paul behaalde het diploma van onderwijzer aan de Bisschoppelijke Normaalschool in 1958. Als leerkracht aan de BLO-school in Dendermonde begon hij zijn onderwijsloopbaan en werd later directeur van de BLO-school in Buggenhout. Op 1 september 1975 werd hij dan directeur van de BLO-school (in 1985 Jonatanschool) in de Kasteelstraat te Sint-Niklaas. In 1990 ging hij met pensioen.

Op 7 oktober 1995 werd hij permanent diaken gewijd in Gent. Hij werd benoemd in de parochie Dikkelvenne Sint-Petrus, nu deel van de parochie in Gavere/Nazareth. Hij ging op rust in 2014.

De uitvaartdienst heeft plaats in Sint-Petruskerk in Dikkelvenne op dinsddag 26 maart 2024 om 10.30 uur.

 

rouwbriefp geerinck

Lees meer over Paul Geerinck: klik hier

Paul Geerinck – In memoriam

Samen met zijn echtgenote Cheila Verstrepen, heeft Paul Geerinck Blijdorp mee gesticht en de eerste jaren er een zeer essentiële rol in gespeeld.

Paul Geerinck (in 1970 directeur BLO Buggenhout) en zijn vrouw Cheila Verstrepen (toen sociaal assistent bij de jeugdrechtbank en als vrijwilligster actief in de Nationale Vereniging Voor Hulp aan Verstandelijk Gehandicapten), gingen met hun eigen kinderen naar dr. Malbrain, als kinderarts.                                                    Tijdens die doktersbezoeken werd er van gedachten gewisseld over de noodzaak aan een opvang voor kinderen met een uitgesproken verstandelijke beperking in de regio Dendermonde. Op een bepaald moment zijn ze gaan samen zitten en bij een etentje in het Palingshuis van Sint Amands aan de Schelde, waarop ook dhr. Oscar Callebaut,  de toenmalige directeur van het PMS en MST Dendermonde was op uitgenodigd, hebben ze het besluit genomen om iets te doen aan bovenvermelde problematiek.

Men mag gerust stellen dat in het dokterskabinet van Dr. Malbrain en tijdens het hogervermeld  etentje, Blijdorp werd geboren.

Ook de organisatie van de stichtingsvergadering van de VZW, op het stadhuis op 19 november 1969 (zie Onderweg naar Morgen – blz 15) gebeurde door Paul en Cheila.

Paul was ook diegene die de eerste kontakten legde bij Petrus Verhelst (dienstdoende burgemeester van Sint Gillis) en later met Adolf De Landsheer, burgemeester van Buggenhout, toen we op zoek waren naar een geschikte bouwgrond.

In de raad van bestuur heeft Paul steeds een positieve en stimulerende rol gespeeld. Zijn deskundigheid op gebied van gehandicaptenzorg was op dat              ogenblik meer dan nodig. Als mens kwam de zorg voor de zwaksten in onze samenleving steeds op de eerste plaats.                                                                              Het algemeen belang primeerde bij hem op individuele verzuchtingen. Hijzelf bleef gedurende de 5 jaar dat hij beheerder was steeds op de achtergrond.

Tot slot: wil ik ook persoonlijk mijn respect betonen voor Paul. Hij was de man die me overtuigde, me kandidaat te stellen voor het directeurschap van Blijdorp.          Hij was degene die me in feite heeft opgeleid en die steeds een luisterend oor had bij problemen en me daadwerkelijk hielp bij het zoeken naar oplossingen. Ben dan ook blij dat ik tijdens de laatste jaren van zijn leven,  de kans heb gehad hem opnieuw te ontmoeten.                                                         

Bedankt Paul voor de vele aangename en leerzame gesprekken.

Sint Truiden – 21 maart 2024 – Phil De Plecker (O1965)

Lees meer over Phil De Plecker en Blijdorp: klik hier.