Overlijden Flor Van de Velde

florvdv2
Op 17 mei 2020 overleed te Beveren Flor van de Velde op 81-jarige leeftijd. Hij werd geboren te Elversele op 14 maart 1939. Hij behaalde het diploma van onderwijzer aan de Bisschoppelijke Normaalschool in 1958. Gedurende zijn hele onderwijsloopbaan was hij onderwijzer in de Centrumschool te Beveren tot zijn pensionering in 1994.

Flor was ook een uitstekend voetballer. Hij was de kapitein van de succesvolle Norma-ploeg die in 1957 de halve finale en in 1958 de kwartfinale van de Kardinaalsbeker speelde. 

Toen hij afstudeerde in 1958 ging hij van Red Star Haasdonk naar 'La Gantoise' (nu AA Gent) en speelde er o.a. met Mance Segers en Leon Mokuna.

Naast zijn onderwijsopdracht was hij enkele jaren voetbaltrainer, maar vooral een sportpresentator, mede-organisator, wielercommentator en sportverslaggever in het bijzonder van wielerwedstrijden. Hij publiceerde meerdere boeken over het Wase wielerleven. Hij was gedurende meer dan 65 jaar persmedewerker bij meerdere kranten onder de schuilnaam Rolf Duchamps. Hij was ook te horen op Radio Waasland, radio Land van Waas en radio Beverland.

De uitvaart heeft plaats op vrijdag 22 mei 2020 in de aula van het Rouwcentrum Van Bogaert, Antwerpen Linkeroever.

Lees meer over hem: klik hier en klik hier en klik hier.