Chris Picavet

c picavet
Chris Picavet werd geboren op 15.08.1961 te Sint-Niklaas.

Hij behaalde in 1981 het diploma regent Nederlands-Engels in de Bisschoppelijke Normaalschool te Sint-Niklaas.

c picavet2Hij werd bekend als journalist bij de VRT, waar hij vooral sportreportages maakt.

Chris Picavet is een beetje een buitenbeentje op de redactie want van zijn ietwat speciale, ironische, humoristische stijl heeft hij zijn handelsmerk gemaakt. Met zijn maf sportcommentaar doorbreekt hij de vaak stereotype en clichématige verslaggeving. Zijn commentaar tijdens de competitie van gewichtheffen op de Olympische Spelen in Atlanta 1996 maakte hem haast wereldberoemd in Vlaanderen.

In een interview vertelde hij hierover.

"In Atlanta (1996) kreeg ik het gewichtheffen toegewezen. Ik werkte overdag als productieplanner in een papiersnijdingsfabriek. Gewichtheffen was zowat het enige wat ik er 's nachts als losse sportmedewerker bij kon nemen. Mij best, maar ik kende daar absoluut niks van. Marc Stassijns, toen nog chef-sport, beloofde me dat hij me wat informatie zou bezorgen, maar hij vergat het. Gevolg: toen het gewichtheffen begon, wist ik van toeten noch blazen. In een balorige bui heb ik van mijn stukje dan maar iets grappigs gemaakt. In Sydney 2000 en in Athene 2004 was het gewichtheffen automatisch weer voor mij en werd het een gimmick."
Chris Picavet staat dan wel bekend als een zwaargewicht in droge humor, toch is hij niet meteen de vrolijke Frans die een heel gezelschap op moppen trakteert. "Eigenlijk ben ik nogal afstandelijk en teruggetrokken. Ik heb ook een heilige schrik van bekend zijn. Op het scherm komen is mijn laatste ambitie. Dat betekent niet dat ik geen uitdaging durf aangaan."

 

 

 

{gotop}