Onderwijzers klas 1949 - Gent 12.10.2017

Omwille van praktische regeling met het restaurant werd afgeweken van de traditionele tweede dinsdag van oktober en werd gekozen voor de daaropvolgende donderdag 12 oktober. We boften want op voormelde dinsdag was er staking bij het openbaar vervoer. Maar voor Gertrude was het pech: ze had dinsdag vrij gehouden en een culturele activiteit voorzien op donderdag. Spijtig, want Gertrude was door de jaren heen steeds een trouwe aanwezige, maar volgend jaar is ze vast en zeker present.

Met dertien inschrijvingen overtroffen we voorgaande jaren. Maar is dertien dan toch een ongeluksgetal? In extremis moesten Gerard en Gerda om medische reden afhaken.

De eerst gekomenen konden de volgenden met open armen en een welkomdrankje  ontvangen.  Zo zag de groep er uiteindelijk uit:

Willy en Rosa Fierlafijn-Meert,

Denis en Netje Haeck-van Esser,    

Iris Laureyns-De Bruycker (met bijzondere dank aan dochter Brigitte),

Simone Noë-Verleye (die ook kon rekenen op haar kinderen, waarvoor eveneens dank),

Daniël en Magda Ostyn-De Baets,

Kamiel D'Hooghe,

Joseph en Monique Lenoir (Joseph vorig jaar afwezig wegens hartoperatie, thans opnieuw present – proficiat !).

Bij het uitwisselen van de actualia uit het verlopen jaar werd eerst gedacht aan deze die ons helaas definitief verlaten hebben:

Emiel Broekaert, overleden op 7 januari 2017,

Robert Van Hoecke, overleden op 8 maart 2017.

Agnes Dumon, de echtgenote van Kamiel D'Hooghe, overleden op 6 juni 2017, onvergetelijke gastvrouw op onze klasdag 2007 te Grimbergen ...

Er waren ook enkele positieve nieuwsjes:

Alexander D'Hooghe, zoon van Kamiel, haalde koppen in pers en televisie als intendant die in Antwerpen na amper zes maanden de na meer dan tien jaar hopeloos onontwarbare knopen rond de Oosterweelverbinding ontwarde en bovendien de plannen voor de overkapping van de Ring concrete invulling gaf. Voor die wereldburger was het pendelen tussen Amerika en Antwerpen een doodgewone zaak.

En Daniël en Magda vierden hun briljanten huwelijksjubileum.

Zoals reeds enkele jaren gebruikelijk werd afgesproken in het goed bereikbare restaurant Ter Toren in Oostakker, waar we ook traditioneel goed verzorgd werden.

Voor ons werd een afzonderlijke gezellige ruimte voorzien, met een feestelijk versierde tafel.

De ons reeds goed bekende chef presenteerde een voor ons speciaal samengestelde menu:

Als onthaal een aperitief met “bordje vooraf” met namen van de ingredienten die niet te onthouden zijn.

De gerookte paling met advocado, zure room, kruidenvinagrette en geroosterde sesam waren top-klasse.

De hoofdschotel, duo van kalfs- en lamsnootjes in rozemarijnsaus vergezeld van  marktgroenten en roomaardappelen moest daar evenmin voor onderdoen.

Een goedgekozen franse rode en witte wijn konden bij al dat lekkers niet ontbreken. Met nagerecht en mokka werd dit festijn afgesloten.

Samengevat: iedereen tevreden, ook de Chef die met een passende attentie werd bedacht (natuurlijk een kookboek).

De sfeer was opperbest, gekruid met anekdoten en pittige verhalen.

Iris vertelde terloops dat haar dochter Brigitte, die via internet de uitnodiging en informatie naar haar moeder doorspeelde, zich had laten ontvallen “daar zou ik ook graag bij zijn”. Dit leek een uitstekende suggestie, waar de dochter en schoonzoon van Simone (of is het zoon en schoondochter) ook wel oren naar hadden. Er werd dan ook beslist volgend jaar ook de kinderen van onze klasgenoten uit te nodigen. Zo zouden deze die zorgden voor de verplaatsing van hun ouders na aflevering, niet gewoon moeten afdruipen. Dan maar te hopen dat het restaurant niet te klein zal zijn, moppede een optimist.

Na een foto-shoot en met het vaste voornemen volgend jaar opnieuw van de partij te zijn, werd in de beste stemmng afscheid genomen, nagenietend van deze geslaagde dag.

kar
Ja, die anciens van 1949, ondertussen allen stevige tachtigers (niet verwarren met die Hollandse dichters), kunnen nog van het leven genieten en bovendien even solide als dit kranige karretje.

D.O.

Reunie2017O1949a

1 2 3 4 5 6 Magda De Baets (Daniël Ostyn), 7 8 9 10 11 Kamiel D'Hooghe.

reunie2017O1949b

1 Magda De Baets (Daniël Ostyn), 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Netje Van Esser (Dennis Haeck),11 12

reunie2017O1949c

1 Kamiel D'Hooghe, 2 3 4 Netje Van Esser (Denis Haeck), 5 6