Onderwijzers klas 1949 - Gent 11 oktober 2018

Door het recent overlijden van mijn echtgenote had ik de gebruikelijke klasdag wat uit het oog verloren, zodat de uitnodigingen laat verstuurd werden. Toch waren de vaste getrouwen op post. Dit jaar viel de organisatie wat emotioneel moeilijk. Mijn vrouw zag er steeds verlangend naar uit, het samenzijn met de bekende vriendengroep, ondanks haar toenemende gehoorproblemen die voor haar bijeenkomsten met meerdere personen moeilijk en vermoeiend waren.

Vergeef me deze persoonlijke inleiding.

Hier volgt het verslag.

Locatie en datum werden bepaald door de nu traditionele formule: Restaurant “Ter Toren” in Oostakker, donderdag 11 oktober 2018.

Aanwezigen:

Willy Fierlafijn, zijn echtgenote Rosa en zijn dochter Marleen, die het laatste traject van de verplaatsing voor haar rekening nam en, volgens onze nieuwe formule, daarom mede tot de genodigden behoorde.

Willy verbleef sedert enkele dagen in het ziekenhuis maar mocht van de dokters, op zijn sterk aandringen, voor één dag het ziekenhuis verlaten om op de klasdag aanwezig te zijn. Een sterk staaltje van gehechtheid aan zijn klasgenoten – verdiende een bijzonder welkom.

Denis Haeck en Netje, steeds op post als trouwe klasvrienden en altijd onklopbaar als eerste om te melden dat ze zullen aanwezig zijn. Dank voor hun bijdrage in de menu-keuze, iets waarvoor ik vroeger op mijn echtgenote kon rekenen. Netje koos het voorgerecht en Denis de hoofdschotel – zo bleef de vrede in het huishouden bewaard.

Even trouwe deelnemer: Kamiel D’Hooghe, vader van de in Antwerpen beroemde zoon Alexander, intendant voor de oplossing van het reeds 20 jaar aanslepend probleem voor de Oosterweelverbinding over de Schelde en bijkomend voor de overkapping van de beruchte Antwerpse Ring. Ten volle verdiend werd een belangrijk plein naar hem genoemd, zij het in Berlijn.

Aan Kamiel, dank voor het prachtige orgelconcert op 10 juni in de mooie abdijkerk van Grimbergen, ons bekend uit de onvergetelijke klasdag aldaar in 2007. Een gezellige receptie in de abdijtuin volgde op het orgelconcert. Een even onvergetelijke dag voor mij in een moeilijke periode. Overigens moet hier vermeld dat de zondagse TV-mis regelmatig wordt uitgezonden vanuit de Grimbergse abdijkerk en is dan meteen Kamiel te zien als virtuoze orgelist. Kijken dus op de zondag na 1 november.

Met mezelf meegerekend dus 7 deelnemers – het laagste aantal ooit, maar de sfeer was daarom niet minder gezellig.

Verontschuldigd:

Gerard Verschaffel – culturele verplichting.

Simone Noë - Verleye – werd die dag door haar kinderen verrast met haar verjaardagsfeest.

Jozef Lenoir en Monique – van 6 tot 26 oktober in Benidorm.

Gertrude De Wolf - Zeghers – medische reden.

Iris Laureyns - De Bruycker – verplaatsingsproblemen.

We hopen dat ze volgend jaar opnieuw van de partij zullen zijn.

In memoriam:

Sedert vorige klasdag (12.10.2017) werd onze klasgemeenschap zwaar beproefd met 5 overlijdens:

Roger Vandermeersch, overleden op 25 mei 2018.

Jozef Vanderlinden, overleden op 15 september 2018.

Herman Geeroms en zijn echtgenote Marie-Madeleine Van Oudenhove, overleden in september 2018 op amper een week verschil.

Magda De Baets, mijn eigen echtgenote, overleden op 12 maart 2018.

Het restaurant Ter Toren, waar we de zoveelste klasdag op rij organiseerden, beschouwt ons als vrienden van het huis, wat zich vertaalde in een gezellige afzonderlijke plaats en een voortreffelijke menu.

Iedereen was tevreden en de conclusie was: voortdoen!

Verslag: Daniël Ostyn