26 en 27 april 1985

Het vijfde werkstuk van 'Jeugdtoneel BNS'

1985uilenspiegel

Tijl Uilenspiegel

Auteur: grondige bewerking door Freddy Van Hove

Acteurs: Filip Meerschaert, Wim De Meulenaer, Bruno De Meulenaer, Bert Maes, Tommy Vaerewijck, Kris Coumans, Guy Roelant, Klaas Vandenberghe, Geert Verschaffelt, Danny Seghers, Danny Piessens, Rik Buysse, Steve Sercu, Peter Raemdonck

Decor: ontworpen en geschilderd door Andy De Rore

Inhoud

Een stad zonder geld, een burgemeester zonder geld, en vier raadsleden die zo dom zijn als hun burge... Ik weet niet hoe dom.

In dat decor, in de raadszaal, die duidelijk betere tijden gekend heeft, vergadert de gemeenteraad... en net op dat moment, komt Uilenspiegel, die schelm uit... en hij heeft een plan, natuurlijk! Laat hij deze maal een steekje vallen? Of lukken Tijls plannen altijd? Afwachten. Alleen dit: Lamme is niet meer zo gelukkig bij Tijl, want hij heeft honger.

Regie: Freddy Van Hove

Inbrekers op het Uitbrekerspad

Auteur:

Acteurs: Peter De Meester, Karel Jonckheere, Erwin Burm, Wim De Wilde, Raf De Groeve, Rudi Verhulst

Inhoud

Tijl is niet dood. Alleen de vraag: wie is Tijl? Borus en Dorus, die de cel moe zijn? De cipier Simon, die de gevangenen beschouwt als zijn kinderen? Of sluwe Frit, de nieuweling in wiens buurt je liefst niet te veel komt? En wie is de grootste tegenspeler? Beekman, die zichzelf soms overschat? Of Stevens, de cipier, die duidelijk andere normen hanteert dan Simon?

Regie: Freddy Van Hove