Hubert De Smet: creatief kunstenaar

Hubert De Smet werd geboren te Bazel op 27.04.1939. Hij behaalde het diploma van onderwijzer aan de Bisschoppelijke Normaalschool in 1958. Na verdere studies werkte hij als chemicus in de petrochemie.

Hubert De Smet en zijn echtgenote Renée Teugels hebben een heel fijne hobby: van reeksen foto's maken ze prachtige filmpjes/montages. Lees hier meer over en bekijk een reeks filmpjes: klik hier.

Maar Hubert heeft nog andere talenten: zijn creativiteit met verf uitdrukken op doek. Het is iets wat hem al bezig hield vanaf zijn lagere schooltijd. En de lessen van tekenleraar Frans Bossaert in de Normaalschool hebben dit nog gestimuleerd. Dus geen academische opleidingen, maar puur talent om 'impressies' weer te geven. Hij is creatief met zowat alles waarmee je met verf creatief kunt zijn. Hij gebruikt dus niet zozeer het penseel of de verfborstel, maar zowat alles waarmee je verf op een canvas kunt 'schilderen'. Zijn creaties noemt hij hedendaags, suggestief impressionisme.

Met de video's hieronder toont Hubert De Smet op een esthetische manier enkele van zijn creaties.

Creaties met een verhaal - delen 1 tot en met 5 

Op dit moment niet beschikbaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Een toemaatje...

oiuytKnipsel

Creaties met een verhaal - delen 6 en 7

Op dit moment niet beschikbaar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 "Door deze video's te maken heeft mijn echtgenoot eindelijk een esthetisch verantwoorde manier gevonden om (enkele) van zijn creaties openbaar te maken. De creaties lagen al jaren op 't zolder en...een expositie houden ergens in de achterkamer van één of ander restaurant zag hij niet meer zitten. De creaties passen niet in de omschrijving van 'grafisch werk' en zijn ook niet vast te kleven aan een bepaalde stijl. Er zijn wel veel “impressies” bij en dat is niet het gevolg van het niet beheersen van de klassieke schilderkunde maar veeleer omdat de klassieke schildermethodes niet passen bij wat de createur wil uitgedrukt zien. Het is trouwens een ander 'impressionisme' dan dat van Claude Monet en zovele anderen. Dit impressionisme is moderner en suggestiever. Hij is bovendien creatief met zowat alles waarmee je met verf creatief kunt zijn. Hij gebruikt dus ook niet zozeer het penseel of de verfborstel maar zowat alles waarmee je met verf op een recipient kunt 'schilderen'".

(Zijn echtgenote Renée Teughels)

Zijn creaties van 2018

laatstecreatiedesmet

                                                                                   Hedendaags en bont

                                                                                 Suggestief wat bezig zijn

                                                                                      Uw impressie telt

De vier seizoenen