Hubert De Smet

Hubert De Smet werd geboren te Bazel op 27 april 1939. Hij behaalde het diploma van onderwijzer in 1958 aan de Bisschoppelijke Normaalschool te Sint-Niklaas. Van 1958 tot 1963 was hij onderwijzer in de Sint-Henricusschool te Steendorp. Hij deed verder scheikundige studies en werd zo gedurende 36 en een half jaar werkzaam in de petrochemie, eerst bij Bayer, dan USI, Antwerp Plastics Plant (nu Exxon Mobil) en Antwerp Polymers Plant Zwijndrecht. Hij had een leidinggevende functie in zowat alles wat er in een petrochemisch bedrijf te gebeuren staat: labo, supervisor productie, diensthoofd training, diensthoofd verpakking en verscheping, diensthoofd security,...

Hubert De Smet en zijn echtgenote Renée Teughels hebben samen een heel fijne hobby: van reeksen foto’s maken zij prachtige filmpjes. Ze doen dat met het Microsoft Photo Story-programma. De software slaat de fotoshow op als film. Door mooie overgangen, close-ups, inzoomen, uitzoomen, verschuiven, overlappen, enz. te creëren, krijg je werkelijk de indruk dat je naar bewegende beelden kijkt. Bijzonder passend gekozen soundtracks geven de beelden een aangename, aangepaste sfeer. Om zo’n montage te maken hebben ze toch wel enkele weken nodig om alles rond te krijgen. Een echt geduldwerkje.

De filmpjes worden gepubliceerd op YouTube onder de naam ‘reneehubert’ en voor een paar filmpjes over Frank De Winne onder de naam 'Hubert De Smet'. Tot op heden werden eer dan 50 filmpjes gemonteerd en ze worden steeds mooier en beter.

Eén van hun eerste filmpjes werd geüpload op 26 november 2008 over hun vakantie in Etretat (Fr.) en kreeg ondertussen al meer dan 22 000 hits.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Begin mei 2018 keerden ze terug naar Etretat en maakten er opnieuw een montage/video van hun verblijf.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Aanvankelijk werden vooral filmpjes gemaakt over de liedjes van Joe Dassin. Deze filmpjes waren/zijn enorm in trek. Op zijn hoogtepunt stonden wel een 50-tal filmpjes van Joe Dassin op YouTube met 1,5 miljoen hits. De meeste hebben ze moeten verwijderen omdat een proces dreigde i.v.m. auteursrechten. Nu staan er nog enkele op en... er wordt niet meer gereclameerd.

Eén van hun favorieten kun je hier beluisteren en bekijken: Joe Dassin, Depuis l’année dernière, geüpload op 28.09.2013.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er verschenen op YouTube filmpjes over ruimtevaart. De aanleiding hiertoe was een bezoek aan Frank De Winne in Keulen.

Via Daniël De Boever (ook onderwijzer van diplomajaar 1958) kennen ze Frank De Winne. Daniël was de onderwijzer waarbij Frank leerde lezen en schrijven in het Sint-Gregoriuscollege Basisschool Ledeberg-Melle-Gentbrugge. Frank is hem daar nog altijd dankbaar voor. Voor Daniëls en zijn echtgenote vijftigste huwelijksverjaardag regelden Hubert en Renée dat Frank De Winne zijn oud-onderwijzer en zijn vrouw uitnodigde om eens naar Keulen te komen. Dus… op naar Keulen en… Hubert en Renée mochten mee.

Bekijk hier het filmpje dat over dit bezoek werd gemaakt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En ook een filmpje over Frank De Winne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een uitloper van dit bezoek is de belangstelling voor Samantha Cristoforetti, de eerste Italiaanse astronaute, die dan weer volgt uit het feit dat zij een ‘product’ is van ESA en EAC  (European Astronaut Centre) waarvan Frank De Winne het hoofd is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Je kunt je abonneren op de filmpjes van Hubert en Renée op het kanaal van YouTube.

Gebruik volgende links:

Voor Hubert

www.youtube.com/channel/UC2bD-F6vfuG1R25LXom48ig

Voor ReneeHubert

www.youtube.com/channel/UCfPM0q3P4uu14nYPoiN35vQ