Boudewijn Spittaels

b spittaels5
b spittaels6
Boudewijn werd geboren te Merksplas op 06.05.1942.

Hij studeerde aan het Don Boscocollege en trad in bij de religieuze congregatie Salesianen van Don Bosco (SDB). Hij kwam naar de Bisschoppelijke Normaalschool te Sint-Niklaas waar zijn groot-oom, E.H. Frederik Spittaels, leraar geschiedenis was geweest (1913 -1939, met onderbreking tijdens W.O.I) en hij behaalde in 1965 het diploma regent wiskunde-fysica-economie. Tijdens het schooljaar 1965-66 was hij leraar in het Don Bosco College te Zwijnaarde. Hij studeerde dan verder Theologie aan de KU Leuven, Morele en Religieuze Wetenschappen, en werd dan ook tot priester gewijd.

Van 1971 tot 1974 was hij leraar godsdienst in het Don Bosco-instituut te Sint-Pieters-Woluwe en had hij de zorg voor het internaat.

Van 1974 tot 1996 was hij leraar in de laatste jaren van de beroepsafdeling van het Don Bosco-instituut te Hoboken.

In 1996 keerde hij terug naar het Don-Bosco-instituut te Sint-Pieters-Woluwe, waar hij nu nog woont, voor het vervullen van provinciale taken en te genieten van zijn pensioen.

b spittaels4
b spittaels1
E.H. Boudewijn Spittaels kreeg zijn bekendheid als Bodo Spalty, zijn artiestennaam als pater-goochelaar. Hij was in Vlaanderen de eerste die in 1974 een act met ballonnen op het podium bracht toen hij optrad in het kinderprogramma waarmee Tante Terry (Van Ginderen) in Vlaanderen rondtrok. Hij werd door zijn ballonnenshow bekender dan door zijn goochelen, hoewel hij met een act met koord(en) en ring(en) verschillende prijzen won in België en Nederland.

Samen met Lucky (Lucien Ulens) startte hij in 1974 de eerste Nederlandstalige goochelclub in Brussel, die de naam 'Lucky Ring' kreeg, zijn zetel tot in 2006 in Groot-Bijgaarden had en waarvan hij 20 jaar lang voorzitter was. Vanaf 2006 is de vereniging gevestigd in het Cultureel Centrum 'Het Bolwerk' van Vilvoorde.b spittaels3Weetjes

- Bij de Salesianen noemden ze Boudewijn Spittaels 'Kapitein Zelden Thuis', want hij was geregeld onderweg als goochelaar en accordeonspeler. Mark Charels (Regent Nederlands-Engels 1965) en E.H. Maurits Lespoix Regent (Frans-Geschiedenis 1965)(gitaar) hebben nog opgetreden met hem in een combogoepje ten voordele van o.a. het sinterklaasfonds van de douaniers in het Sint-Lodewijkscollege van Lokeren.

 

 

{gotop}