Roland Bossaer

BOSSAER Roland
Roland Bossaer werd geboren te Massemen op 11.01.1944. Hij behaalde het diploma van regent in 1964 aan de Bisschoppelijke Normaalschool te Sint-Niklaas.

Als jeugdspeler voetbalde hij bij Eendracht Massemen en klom er op tot in de eerste ploeg.

r bossaer
Hij werd er in 1965 weggekocht door Club Brugge. Tijdens twee seizoenen werd hij als centrale verdediger in 27 competitiewedstrijden en 2 Belgische bekerwedstrijden opgesteld door de toenmalige Club-coach Louis Dupal. Hij was een statige, kopbalsterke en secure verdediger.

Na zijn Clubperiode voetbalde hij ook nog zeven seizoenen (152 wedstrijden) bij Eendracht Aalst (1967 - 1974).

Hij overleed op 28 april 2010 te Aalst.

 

Herinnering van Jerôme Pauwels (Regent 1965) aan medestudent/voetballer Roland Bossaer

Een paar jaar geleden (2013) vroeg iemand van de diocesane begeleiding mij om een studie te willen maken/schrijven over de invloed van leerkrachten op mijn later lees- en reisgedrag; 'k heb neen gezegd.
Had men mij iets moeten vragen over mijn 'sportgedrag' 'k had ja gezegd.
 
Plaats en datum herinner ik mij niet. Wij speelden een match potje stamp. Ik maakte een handspel met mijn rechterelleboog en trapte de bal nijdig weg met mijn linker...
Een lange snaak vroeg of ik 'abnormaal' was: rechtshandig en linksvoetig: Roland Bossaer! Een jaar hoger op de normaalschool dan ik, en dus weinig contact.
 
Mijn broek viel af van het verschieten toen ik een paar jaar later dezelfde Roland Bossaer in de opstelling van Club Brugge zag staan. Daar heen dus.
Merkwaardig: ik ben naar het Brugs voetbal blijven gaan, tot op vandaag. En nog merkwaardiger: ik heb gans mijn familie meegesleurd... De invloed van een medestudent op mijn later sportgedrag. Merkwaardig!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

{gotop}