Romain Maes

r maes2
Romain Maes werd geboren op 31.12.1946 te Beveren-Waas. Hij behaalde het diploma van onderwijzer aan de Bisschoppelijke Normaalschool te Sint-Niklaas in 1967.

Hij werd actief in het C.O.V. en klom op tot adjunct-algemeen secretaris. Eind 1998 volgde hij dan Louis Van Beneden op als algemeen secretaris en dat tot in 2011.    

Dertien jaar lang stond Romain Maes aan het hoofd van het Christelijk Onderwijzersverbond. Het waren geen gemakkelijke jaren. Crisis was een veel gebruikte term. Inleveren ook. Als algemeen secretaris moest Romain Maes de onderwijsbond door die woelige wateren loodsen met als doel: kwalitatief hoogstaand basisonderwijs garanderen door het personeel van de Vlaamse scholen de rechtszekerheid en het werkcomfort te bieden dat ze nodig hebben, door hen te erkennen in hun professionaliteit, door hen effectief te betrekken bij de realisatie van goed onderwijs. Als vakbond verdedigt het COV de belangen van zijn leden. Als onderwijsbond voelt het zich mee verantwoordelijk voor de kwaliteit van het kleuter­ en lager onderwijs in Vlaanderen.Image62

 

 

 

{gotop}