Carl Massagie

1988Carl Massagie2zw
Carl Massagie werd geboren op 6 maart 1965. Op tienjarige leeftijd begon hij al te voetballen bij SK Beveren en doorliep hij alle jeugdcategorieën. Bij de scholieren speelde hij met zijn team kampioen van België. Tijdens de periode 1981 - 1983 was hij ook al lid van de nationale UEFA-ploeg. In 1983 begon hij zijn opleiding in de Bisschoppelijke Normaalschool en dat schooljaar werd hij opgenomen in de Beverse A-kern. Tijdens het voetbalseizoen 1984-85 maakte hij zijn eersteklassedebuut met een invalbeurt in de wedstrijd tegen Club Brugge op 21 april 1985. Enkele maanden later, in juni 1985, werd hij als onderwijzer gediplomeerd. De eerste jaren na zijn diplomering combineerde hij een onderwijsopdracht met het voetbal. Het voetbalseizoen 1985-86 kreeg hij terug één invalbeurt op de tweede speeldag (17.08.1985) tegen Standard en SK Beveren behaalde zijn eerste zege van het seizoen (3-1). Het seizoen daarop (1986-87) werd hij uitgeleend aan tweedeklasser Sint-Niklase SK. Het daaropvolgende seizoen ging Carl opnieuw op uitleenbasis aan de slag bij tweedeklasser Racing Mechelen en promoveerde er met de club naar de hoogste voetbalafdeling. Tijdens het seizoen 1988-89 in Eerste Klasse bij Racing Mechelen was Carl ook ambulante leerkracht in de Lagere Oefenschool van de Normaalschool, zijn laatste jaar in het onderwijs. 

Hij werd teruggehaald door zijn moederclub Beveren in 1989. Onder trainer Pauwels werd hij meteen een vaste waarde als stopper in de Beverse defensie. Maar helaas, Beveren degradeerde naar Tweede Klasse, niet voor lang echter want SK Beveren behaalde onmiddellijk vrij autoritair de titel in Tweede Klasse en geraakte in de achtste finales van de Belgische beker.

massagie2xVijf voetbalseizoenen (1991 - 1996) speelde Carl bij SK Beveren in de hoogste voetbalafdeling onder leiding van Jan Boskamp en Jos Daerden. Carl was één van de sterkhouders in de ploeg. Hij behoorde vaak tot de uitblinkers en kreeg in 1992 en 1994 de 'Ghislain Cordeel-prijs' als meest verdienstelijke speler bij geel-blauw. Hij bereikte met SK Beveren drie jaar na elkaar de kwartfinales van de Belgische beker (1991-1992-1993)

massagie3xCarl Massagie in duel met Roger Lukaku, vader van Romelu en Jordan
Na meerdere trainerwissels tijdens het seizoen 1995-1996 degradeerde SK Beveren naar de Tweede Afdeling. Niet voor lang want het volgende seizoen speelde SK kampioen, met als kapitein Carl Massagie.

Carl promoveerde echter niet mee met SK Beveren want hij versierde nog een mooie transfer naar KAA Gent. Het seizoen 1998-1999 bij KAA Gent, hij was toen 32, was zijn laatste in de hoogste voetbalafdeling. 

Hij speelde daarna nog voor Royal Racing Club Gent (Derde klasse - seizoen 1999-2000), Red Star Haasdonk (kampioen in Vierde klasse - 2000-2001), KFC Schoten SK (assistent-coach met Rudi Smits, ex-speler van Royal Antwerp FC). Voor het seizoen 2009-2010, toen Jan Boskamp weer trainer was op de Freethiel, werd Carl Massagie nog aangesteld als jeugdtrainer en hij behaalde in die periode zijn UEFA-B diploma aan de Heizelschool.

Carl Massagie was een schitterende clubspeler. Als centrale 'stopper' in de verdediging was zijn opdracht steeds de diepe spits van de tegenpartij afstoppen. Hij was bijzonder populair bij de supporters, hij speelde immers met enorm veel inzet.

Vanaf 1999 werkt Carl bij Belfius Bank & Verzekeringen en is hij momenteel zelfstandig zaakvoerder en financieel adviseur bij Regio Sint-Niklaas, agent-mandataris van Belfius Bank NV.

Zijn hobby's zijn nu fietsen en in de winter skiën. 

- Zijn moeilijkste tegenspeler als stopper: Thomas Radzinski

- Zijn mooiste herinneringen als voetballer: 2 x kampioen met Beveren in Tweede Klasse en 1 x in Vierde Klasse met Red Star Haasdonk

- Zijn beste trainers: Johan Boskamp, Rik Pauwels

- Zijn beste medespelers: Heinz Schönberger, Marek Kusto, Maurice Van Ham, Peter Van Vossen, Geert De Vlieger, Marc Degryse