E.H. Peter Kiekens

Peter Kiekens werd geboren te Ninove op 4 november 1967. Hij behaalde in 1989 het diploma van regent Nederlands-Geschiedenis-Godsdienst aan de Bisschoppelijke Normaalschool te Sint-Niklaas.

EH Peter KiekensHij werd te Gent priester gewijd op 3 juli 1993.

Vanaf 01.09.1993 werd hij leraar aan het Sint-Aloysiuscollege in Ninove en op 18.07.2000 werd hij, als lid van de pastorale equipe van het dekenaat Ninove ook pastoor van de Sint-Amandusparochie in Outer Herlinckhove. Op 11.10.2004 werd hij ook secretaris van de pastorale streek Dender-Zuid (dekenaten Aalst, Geraardsbergen, Haaltert, Herzele, Lede, Ninove en Zottegem).

peter.kiekensOp 14.04.2010 werd hij benoemd tot lid van de pastorale equipe van het dekenaat Aalst en pastoor van de parochies O.L.Vrouw van Bijstand (Mijlbeek), H. Hart, Sint-Jan Evangelist (Immerzeel) en Sint-Paulus en O.L.Vrouw ter Rozen. Hij bleef naarnaast ook secretaris van de pastorale streek Dender-Zuid.

Op 1 januari 2016 werd hij ook benoemd tot pastoor van de parochie O.L.Vrouw Hemelvaart in Herdersem. Deze benoeming loopt over een periode van zes jaar.

 

  

toneelpastoor
In november 2011 speelde de Toneelvereniging 'Hoger op' te Aalst het toneelstuk 'De Moord op een Poolse priester'. De rol van de priester Jerzy Popieluszko werd vertolkt door E.H. Peter Kiekens. 

 

 

 

E.H. Peter Kiekens, lid van de dekenale equipe van het dekenaat Aalst en pastoor-moderator van de parochie Heilige Gudula (Aalst-Rechteroever) werd op 1 augustus 2023 benoemd tot lid van de dekenale equipe van het dekenaat Zottegem en tot aalmoezenier van het Algemeen Ziekenhuis Sint-Elisabeth in Zottegem. Hij werd ook op 1 augustus 2023 benoemd tot parochievicaris in de parochie Heilige Apostelen Petrus en Paulus en tot meewerkend priester in het dekenaat Zottegem.