Reünie onderwijzers klas 1972 - 25 september 2021 in Antwerpen

20210925reünie1972

1 Walter Rottiers, 2 Robert Lenoir, 3 Georges Dhollander, 4 Antoine De Decker, 5 Danny De Rauw, 6 Willy Vergauwen, 7 Marc Roets, 8 Leo Van Praet, 9 Gerrit Pintens.

Vanuit alle hoeken kwamen de onderwijzers '72 van de Bisschoppelijke Normaalschool een tiende keer samen. We bereikten tijdig de parking om ons daarna naar de stad te begeven. De vijftienkoppige groep vertrok vanuit Kruibeke. Hier kwamen in de middeleeuwen de ijsplaten samen om tegen de rand omhoog te kruien om als het warmer werd in een beek te veranderen.                                          Vandaar de naam Kruibeke.

We begroetten elkaar met een corona-vuistje en begaven ons gemaskerd op weg naar de waterbus. Zij bracht ons naar de rechteroever. We gleden op de rivier en dobberden op en neer op de golven van een voorbijvarend schip. Uiteindelijk werden de trossen gegooid. Gids Leo stond ons al op te wachten nabij het Steen waar een moderne vleugel is aangebouwd. We misten net de start van het WK wielrennen dames. Na overleg besloten we een tochtje te maken langs de oever van de Schelde. Het hele traject was vernieuwd. Zo moesten we enkele hindernissen nemen. We deden een klapke met onze studiegenoten van weleer en kwamen tot de conclusie dat we 50 jaar geleden aan ons laatste jaar BNS begonnen.

Aan het Zuid, waar vroeger de Sinksenfoor stond opgesteld, maakten we rechtsomkeer. Het plein was omgetoverd in een aangelegde tuin met bomenrijen.

 Aan de startplaats voor het WK konden we onze dorst lessen.

De waterbus bracht ons veilig naar de linkeroever. Willy Vergauwen had in zijn Bazel een restaurantje geregeld naast het kasteel Wissekerke. Het werd een maal om duimen en vingers van af te likken, doorspekt met verhalen uit onze vroegere studententijd.          Veel te snel was de tijd voorbij gevlogen. We zijn benieuwd wat de volgende ontmoeting ons zal brengen.

Georges Dhollander