Onderwijzers klas 1958 - Reünie Grotenberge 27.02.1965

Ter gelegenheid van de afreis van klasgenoot, pater Hilaire De Cooman (Scheutist), naar Kongo, kwamen de oud-studiemakkers samen op zaterdag 27 februari 1965 te Grotenberge.

Aanwezig waren: E.H. inspecteur Raf Windey en E.H. Eduard De Witte, oud-leraars, pater Hilaire zelf, en Theo Buyle, Marin Campe, Hubert De Laender, André De Norre, Roger De Pauw, Jean-Marie Dhaene, Antoon Haegeman, Eric Haerinck, Luc Hofman, Julien Maes, Hubert Puylaert, Georges Van den Abeele, Daniël Van Effeltere en echtgenote, Jos Van Gils, Paul Van Poucke en Raoul Van Poucke.

Lieten zich verontschuldigen: Erik De Langhe, Raf Duverger, Jacques Van Durme, Marc Termont, Wilmer De Brouwer en Gilbert De Muynck. Van de overige klasgenoten taal noch teken!  

Spijts het koude winterweer was de opkomst zeker bevredigend te noemen, daar het ook de eerste maal was sinds 1957 dat we samenkwamen.

Het weerzien van de oud-leraars en oud-klasgenoten verliep zeer hartelijk. We waanden ons op het salon van de humor, temeer daar E.H. De Witte en André De Norre in karnavalstemming waren.

Een groepsfoto werd genomen waarbij wat geduwd moest worden om 'erin' te kunnen, zodat we ons afvroegen of nu een fototoestel of een microscoop gebruikt werd.

Tijdens de H. Mis richtte pater Hilaire zich met zijn gekende welsprekendheid tot de aanwezigen om hen allen te danken, en hij deed een oproep om in onze levensstaat ook missionarissen te zijn. Volgde daarna een gezellig samenzijn waarop de vriendschapsbanden zeker nog nauwer werden toegehaald. De klassecretaris overhandigde dan aan pater Hilaire de som die werd rondgehaald.

Daarmee was een einde gekomen aan deze eerste klasbijeenkomst, en met een spoedig tot weerziens werd afscheid genomen. Aan onze klas-missionaris kunnen we enkel zeggen: het ga je goed ginds in Kongo, wij vergeten u niet, en tot over zeven jaar!

Een tweede klasbijeenkomst werd gepland op de laatste zaterdag van augustus.

Jean-Marie Dhaene, klassecretaris