Zesde jaar Wetenschappelijke B - Reünie 28.09.2019

Naar jaarlijkse traditie trokken we er met onze klas nog eens op uit. Sinds onze afzwaai van de humaniora in 1976 is het ons, op één jaar na, telkens  gelukt elkaar terug te zien met een activiteit, een cafébezoek en een etentje. De eerste jaren gingen we telkens bowlen. Later zochten we meer variatie en we betrokken ook enkele keren onze kinderen bij de uitstappen. We bezochten steden: Gent, Brugge, twee keer, met een bezoek aan het Historium, Antwerpen met een sneukeltocht, Mechelen met Sint-Rombouts, Lier met het vernieuwde museum, Leuven met voor de kinderen een practicum scheikunde aan de universiteit. We bezochten de bossen van Stekene en Klein-Brabant, de polders van Tielrode en het Molsbroek te Lokeren. Ook een boottocht op de Schelde kon ons bekoren. Dit is slechts een greep uit de voorbije 43 jaren.
Dit jaar had  het gezellige vestingstadje Hulst de eer ons met onze dames te mogen ontvangen. Oorspronkelijk was het plan met de fiets van Puivelde langs de Molenbeek en de Stekense vaart te cruisen, daarna op het fietspad richting Sint-Gillis te flitsen en via de Klingse Bossen Hulst binnen te denderen. Enkele fikse plensbuien op de middag deden ons beslissen de fietsen toch maar op stal te laten en met de auto Hulst te bezoeken. En... warempel, bij het uitstappen verscheen de zon! We wandelden op de schilderachtige vesten (3.5 km), onderbroken door het gul steunen van de plaatselijke horeca. We werden ook cultureel actief en bezochten de Willibrordusbasiliek (de mooiste kerk van Nederland genoemd), de fraaie omgeving van de Bierkaai en de historische Bollewerkpoort. Het boeiende museum in de Steenstraat mocht natuurlijk ook niet ontbreken. 's Avonds lieten we ons verwennen in restaurant 'Villa Clochard' te Puivelde. Nadat we onze autosleutels aan de 'Bobettes' hadden gegeven werd deze deugddoende dag afgesloten met een afspraak voor volgend jaar. We kijken er naar uit!
Genoten met volle teugen van deze reunie (voorlopig nog geen ruïne) Jan Wauters, Marc De Wreede, Ronny en Mireille De Boom, Alain en Daisy Vansteenkiste, Luc en Martina Derkinderen, Leo en Chantal Foubert en Walther en Carina Oelbrandt.
Walther Oelbrandt
2019wb1979
1 Luc Derkinderen, 2 Walther Oelbrandt, 3 Leo Fobert, 4 Chantal (Leo Foubert), 5 Mireille (Ronny De Boom), 6 Carina (Walther Oelbrandt), 7 Martina (Luc Derkinderen), 8 Daisy (Alain Van Steenkiste), 9 Ronny De Boom, 10 Jan Wauters, 11 Alain Van Steenkiste.