26 maart 1985

Vrij podium

Organisatie van de leerlingenraad

 

Met de gedachte in het achterhoofd, dat een creatieve periode als de paasvakantie best een expressieve aanloop mocht krijgen, organiseerde de leerlingenraad op 29 maart 1985, het eerste B.N.S.-vrij podium, hierin deskundig bijgestaan door leraar expressie André Schepens.

De speelzaal werd voor deze gelegenheid door de organisatoren, zo goed en zo kwaad als het kon, omgebouwd tot een waardige theaterzaal. Hiervoor moeten we vooral Guy Vanhemel (geluid) en Kjell Peersman (belichting) danken.

De acts konden over het algemeen ingedeeld worden in twee categorieën: de playback-imitaties van popsterren en de veelal humoristisch getinte sketches. Uitzonderingen hierop waren echter 5MWb en... Kris Soetens. De vijfde menswetenschappen bracht een (live-gezongen) song, die begeleid werd op de piano door de leerling die het nummer zelf geschreven had, en dat klonk nog aardig ook. Kris Soetens pijnigde zijn vingers op verschillende piano-tussendoortjes, waarvan ééntje samen met lerares juffrouw An Vos.

Elke klas van de hogere cyclus (behalve de 4de Economische...) gaf zo zijn theatrale talenten ten beste en kon steeds rekenen op een opgezweept publiek, dat iedereen met een warm applaus onthaalde.

Gelukkig was er geen competitieve kant aan dit evenement, want deelnemen is nu eenmaal belangrijker dan winnen.

(Ives Corrijn - 6MWa - in 'Kasteelgalm', zomer 1985)

 

 

{gotop}