Kijk, de BNS-leraars kunnen zelfs voetballen!

Nooit wordt er op de school zo vakoverstijgend gewerkt als wanneer de homo ludens in onze korpsleden de kop opsteekt. Bij korpsfeesten, voor en achter toneelschermen, het spel brengt taallaboverslaafden en computerfanaten, pedagogen en onpedagogen, taalzuiveraars en zuiveren van hart, studie- en turnmeesters dichter bij elkaar. Dat is genoegzaam bekend.

Een weinig verkondigde activiteit van onze collega's is de voetbalsport. Naast de Bevers strikkende en Beren schietende maandagmorgenpraters zijn er nochtans enkele sportieve getrouwen die vrij geregeld in 'uitrusting' naar het buitengoed trekken om voetballend de leerlingen, c.q. studenten de les te spellen en ze te laten ervaren dat onze corpus even sanus is als onze mens.

Het is al gebeurd tot schade en schande van een heuse HASO-selectie (3-1) en van de jongens uit het 2e Wi-WA (net geen 10-4). Beter verging het 5 MWb, dat na een heldhaftige vooravondmatch uit de duisternis een 3-3 gelijkspel in de wacht kon slepen.

Toch zijn de uitslagen van weinig tel als je ze vergelijkt met het plezier je stilaan verschrompelende longen te voelen uitrekken, gevuld met verse Hoge Kouterlucht, je nu eens vrijblijvend druk te maken over een buitenspelgeval i.p.v. over die proeflessen en dt-fouten. Je schept er genoegen in de trekjes die collega's op school vertonen ook op het sportveld op te merken, te voelen hoe de leerlingen je op een andere manier bekijken en samen met een leerling-gelegenheidsploegmaat je uit te sloven voor de overwinning. Het doet vreemd aan, een student-scheidsrechter zijn leraars te zien terechtwijzen. Kortom, je beleeft de school eens op een andere manier. En dat mag ook wel eens, nietwaar?

Zij bleven dit jaar nog ongeslagen:

Paul Van Dam, Guido Roels, Eddy De Munter, Sander Van Acker, Dirk De Jaeck, Eddy Van Hoye, Gerrit Heirman, Herman Schack, Paul De Smet, Erwin De Ridder, Patrick De Coninck, Freddy Cloet. En er kunnen er nog bij!

 

 

 

{gotop}