Eerste rij: 1 Michaël Van Mulders (O1954), 2 Jozef Van Vlierberghe (O1953), 3 Romain Christiaens (O1951), 4 Ernest Spaepen (O1951), 5 Claeys,

Tweede rij: 6 Georges Van Lysebetten (O1951), 7 Victor Meulders (O1951), 8 Marin De Bosscher (O1952), 9 Jean Bracke (O1953), 10 Norbert Tuytschaver (O1952), 11 Georges Smet (O1951).

Het voetbaltornooi van de middelbare scholen

05.10.1950 Norma - SJKS          1-3

Na het 'Gebed vóór een voetbalwedstrijd' waarin gevraagd wordt fair te spelen, nederig te blijven in de overwinning en grootmoedig bij verlies, brengt Sint-Jozef de bal aan 't rollen en nestelt zich onmiddellijk in ons kamp. Na 7 minuten spel is het al 0-1 en nog steeds is er gevaar. Na een kwartiertje kunnen onze spelers min of meer het tij doen keren, wat echter niet belet dat de normalisten aan de 30e minuut een 0-2 achterstand in te halen hebben.

Na de rust gaat het heel wat beter, hoewel onze ploeg een speler heeft te vervangen. Helaas moest onze portier een derde doelpunt toestaan, na strafschop. Te loven valt de moed der normalisten die ook meer dan verdiend, beloond werd met een puik tegendoelpunt, waarmee dan tenminste de eer toch gered is.

De beste wonnen!

11.11.1950 Norma - Broeders     1-2

Op zeer ongelukkige wijze hebben onze spelers deze wedstrijd verloren! In de eerste helft waren beide elftallen even sterk (de 0-1 stand aan de rust wijst er op) doch daarna werd het de ene stormloop na de andere op het vijandig doel. Steeds was er een been, een rug of een doelpaal in de weg zodat we dan toch tot 10 minuten voor het einde moesten wachten om de gelijkmaker te zien netten. Iedereen legde zich reeds neer (niet letterlijk natuurlijk!) bij een gelijkspel doch de match was niet gespeeld! Twee minuten vóór tijd, op een onbenullige doorbraak wisten de Broeders het overwinningsdoelpunt te netten. Verdiend?... Alleen doelpunten tellen!

15.11.1950 Norma - Vakschool    2-2

Flinke partij voetbal met gelijkopgaand spel in de eerste helft. Na de rust, zelfde spelbeeld... tot het laatste kwartier aanving. Een kleine inzinking van onze mannen? In alle geval de Vakschool kwam gevaarlijk opzetten en na mooi samenspel was het 1-1, op 10 minuten van het eindsignaal. Spanning. Alle spelers werpen zich met hart en ziel in de strijd. Sensatie! De Vakschool neemt voorsprong na een prachtig gegeven vrijschop buiten de gevaarlijke zone. En nog is de strijd niet beslecht! Op de allerlaatste minuut geraken onze mannen nog aan een doelpunt na geharrewar voor doel. Wat tevens het einde betekende van deze spannende strijd en het begin van onze puntenoogst in de competitie.