Norma-nieuws 20 augustus 2022

- Chris Van Puyvelde* was sinds 2018 technisch directeur van de Chinese voetbalbond. Eind juni 2022 beëindigde hij in Bejing zijn opdracht. Chris gaat nu aan de slag in Marokko eveneens als technisch directeur van de Marokkaanse voetbalbond. Marokko is één van de tegenstanders van de Rode Duivels op het aankomende WK in Qatar.

*Chris Van Puyvelde werd als regent Nederlands-Engels gediplomeerd aan de Bisschoppelijke Normaalschool in 1980.

Lees meer over Chris Van Puyvelde op de site ‘Norma-Klasgenoten’ bij het menu-item ‘Bekende oud-leerlingen.

-0-

- Op 28 juli 2022 vierden Raoul Van Poucke* en zijn echtgenote Christiane Van Acker hun diamanten huwelijksjubileum. Vrienden, familieleden en kennissen kwamen langs om dit te vieren. Raoul en Christiane zijn geboren en getogen in Eksaarde-Doorslaar. Raoul stond heel zijn leven in het onderwijs als onderwijzer aan het college te Lokeren, maar ook als taakleerkracht aan heel wat andere katholieke scholen in Lokeren. Christiane was heel haar leven actief als onderwijzeres aan Onze-Lieve-Vrouw Presentatie te Lokeren.

*Raoul Van Poucke werd als onderwijzer gediplomeerd aan de Bisschoppelijke Normaalschool te Sint-Niklaas in 1957.

-0-

- Op 28 juli 2022 overleed te Brasschaat François Servaes*. Hij werd geboren te Merksem op 21 augustus 1943. Hij behaalde het diploma regent Nederlands-Engels-Economie aan de Bisschoppelijke Normaalschool te Sint-Niklaas in 1965. Heel zijn onderwijscarrière was hij leraar bij de Salesianen aan de Don Boscoschool te Hoboken.

Lees meer op de site ‘Norma-Klasgenoten’ bij het menu-item ‘Nieuws’ – ‘Nieuwsjaar 2022’.

-0-

- Op 6 augustus 2022 te 21.00 uur stond Philippe Robrecht* & The Irish Connection op het programma van de Fonnefeesten te Lokeren.

- Wil je nader kennis maken met muzikant Philippe Robrecht*? Surf dan naar zijn website: http://www.philippe-robrecht.com/

Lees ook meer op de site ‘Norma-Klasgenoten’ bij het menu-item ‘Bekende oud-leerlingen’.

-0-

- Op 29 april 1962 werd E.H. Marc Meganck* priester gewijd en op 16 juni 1962 werd E.H. Georges Van Driessche* priester gewijd. Ze vieren dit jaar dus hun diamanten priesterjubileum. Ter gelegenheid hiervan verscheen in het 'parochieblad' 'Kerk & Leven' van 20 juli 2022 een artikel waarin de jubilarissen terugblikken op hun priesterschap. Lees hierover op de site ‘Norma-Klasgenoten’ bij het menu-item ‘Nieuws’ – ‘Nieuws 2022’.

- E.H. *Marc Meganck was leraar aan de Bisschoppelijke Normaalschool van 1966 tot 1972. Lees meer op de site ‘Norma-Klasgenoten bij het menu-item ‘Leraars’.

- E.H. *Georges Van Driessche was leraar aan de Bisschoppelijke Normaalschool van 1966 tot 1976. Lees meer op de site ‘Norma-Klasgenoten’ bij het menu-item ‘Leraars’.

-0-

- In de audioreeks ‘De Beste Kamer’ is er sinds 6 augustus een nieuwe aflevering. Leo De Bock* praat met Ariane Bazan. Leo vindt haar één van de meest baanbrekende denkers van onze tijd. Je kunt deze (en ook de vorige afleveringen) beluisteren via volgende link:

https://soundcloud.com/debestekamer

*Leo De Bock heeft zijn hele opleiding gekregen in de Bisschoppelijke Normaalschool te Sint-Niklaas: van de lagere oefenschool naar de humaniora (Menswetenschappen) en regentaat Nederlands, Engels, Duits (1979).

Lees meer over Leo De Bock op de site ‘Norma-Klasgenoten’ bij het menu-item ‘Bekende oud-leerlingen’.

-0-

- Op 9 augustus 2022 overleed in het woonzorgcentrum ‘De Ark’ te Sint-Niklaas Raf Buysse. Hij werd geboren te Boekhoute op 23 juni 1939. Hij is de vader van Hans, Bart, Rik en Jan Buysse, allen oud-leerlingen van de lagere oefenschool (wijk- en hoofdschool) en van de Humaniora van de Bisschoppelijke Normaalschool.

De uitvaartplechtigheid had plaats in de aula van crematorium ‘Heimolen’ te Sint-Niklaas op 16 augustus 2022.

-0-

- Op 9 september 2022 is er een literair aperitief om 11 uur op De Boot, Ieperleedijkstraat 1a te Merkem (deelgemeente van Houthulst) in de Westhoek. Acht fictie-auteurs gaan in duo met elkaar in gesprek. Ze lazen elkaars boek en zijn zo lezer en interviewer. Ongetwijfeld zorgt dat voor een kritische kijk op het boek.

Dit zijn de duo’s:

Maaike Monkerhey (Bellenhof) - *Gert Boullart (Verliefd op de leraar)

Wim Chielens (De droefheid zal blijven duren) – Annick Varsevenant (Kruisdagen)

Piet Coucke (Pro forma) – Wim Lagae (Koersdromen)

Geert Spillebeen (Zeventien) – Joris Denoo (Upperdog-Upperclass-Uppercut)

De toegang is gratis. Duur: 90 minuten. Meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

*Gert Boullart werd als onderwijzer gediplomeerd aan de Bisschoppelijke Normaalschool in 1980.

Lees meer over Gert Boullart op de site ‘Norma-Klasgenoten’ bij het menu-item ‘Bekende oud-leerlingen’.

-0-

- Op 12 augustus 2022 werd de 53e Dodentocht in Bornem georganiseerd. *Ivo De Block was één van de deelnemers en dit al voor de 32e keer. Hij legde de afstand af (dit jaar 65 km) aan een gemiddelde van 6,4 km per uur.

-*Ivo De Block is een oud-leerling van de lagere oefenschool (wijk- en hoofdschool – 1977-1983) en van de Humaniora economie (1983-1989) aan de Bisschoppelijke Normaalschool.

-0-

- Zondag 28 augustus 2022 is er de poëzienamiddag ‘Dichters thuis in Klein-Sinaai’. Vanwege het Reynaertjaar zit de namiddag in een Reynaertjasje, met dichters die zich laten inspireren door deze sympathieke schurk. Een poëtische en muzikale apotheose is voorzien in de kerk van Klein-Sinaai.

In de tuinen luister je naar de dichters Delphine Lecompte, Elvis Peeters, *Norbert De Beule, Emma Crebolder en *Frank Pollet.

In de kerk: poëzie van Anne Baaths en muziek van Emelie De Bruyne.

Tickets zijn vooraf te reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 037900374. Prijs: € 7 ter plaatse te betalen.

De gereserveerde tickets en het plannetje met de locaties liggen klaar vanaf 13 uur in de kerk van Klein-Sinaai. Er zijn sessies voorzien om 14, 15 en 16 uur met de afsluiter in de kerk om 17 uur.

Meer info op de site https://stekene.bibliotheek.be

*Norbert De Beule deed zijn laatste jaren van zijn humaniorastudies (1972-1975) in de Normaalschool en behaalde het diploma van regent Nederlands – Geschiedenis aan de Bisschoppelijke Normaalschool te Sint-Niklaas in 1977.

Lees meer over Norbert De Beule op de site ‘Norma-Klasgenoten’ bij het menu-item ‘Bekende oud-leerlingen’.

*Frank Pollet werd als regent Nederlands – Engels –Geschiedenis gediplomeerd aan de Bisschoppelijke Normaalschool te Sint-Niklaas in 1980.

Lees meer over Frank Pollet op de site ‘Norma-Klasgenoten’ bij het menu-item ‘Bekende oud-leerlingen’.

-0-

Naar aanleiding van het Ignatiusjaar maakte Leo De Bock* een reeks audiodocumentaires onder de titel 'Tot meerdere eer van God: Jezuïeten in de Lage Landen'. Op 13 juni 2022 verscheen de achtste aflevering: Theo Bertels s.j.: Mensen zijn altijd zo gehaast

Beluister de reeks audiodocumentaires via volgende link:

https://open.spotify.com/show/6Ie7ksmtam4WNmSbbjxR05

*Leo De Bock heeft zijn hele opleiding gekregen aan de Bisschoppelijke Normaalschool te Sint-Niklaas: van de lagere oefenschool naar de humaniora (Menswetenschappen) en regentaat Nederlands, Engels, Duits (1979).

Lees meer over Leo De Bock op de site ‘Norma-Klasgenoten’ bij het menu-item ‘Bekende oud-leerlingen’.

-0-

- Op 16, 17, 22 en 24 september 2022, telkens te 20.00 uur, spelen *Gert Boullart en zijn gezelschap het toneelstuk ‘Nine/Eleven’ in hun theaterTop, Wallestraat 55 te Ename-Oudenaarde. Het stuk is sterk gebaseerd op de aanslagen op de Zuidertoren WTC op 11.09..2001.

Tickets: € 14 Info: www.theatertop.be of 0475242867

*Gert Boullart werd als onderwijzer gediplomeerd aan de Bisschoppelijke Normaalschool in 1980.

Lees meer over Gert Boullart op de site ‘Norma-Klasgenoten’ bij het menu-item ‘Bekende oud-leerlingen’.

-0-