Kris en Bart Bels en familie zwaar beproefd...

Bart (leraar in Leiepoort campus Sint-Hendrik in Deinze, 60 jaar, regent gediplomeerd in 1980) en Kris Bels (onderwijzer in Lauwe, 59 jaar, gediplomeerd in 1981) en hun familie worden heel zwaar getroffen door het coronavirus. Hun ouders werden op 25 maart 2020 opgenomen in het AZ Groeninge te Kortrijk. Hun moeder, Leentje Lagae, overleed er op 29 maart 2020. Enkele dagen later, op 6 april 2020, overleed er ook hun vader, Daniël Bels. Hun moeder werd geboren te Lauwe op 23 oktober 1934, hun vader te Aalbeke op 13 januari 1935.

Kris vertelt: “Mama en papa deden tot twee weken geleden nog alles zelf. Ze woonden alleen. We hebben hen aangemaand om niet meer zelf boodschappen te doen. Ik deed dat en zette het buiten aan hun deur af. Toch hebben ze het virus opgelopen. Woensdag, 25 maart, riep mijn vader me naar binnen omdat het niet meer ging. Ik heb mijn moeder moeten overeind helpen en via de huisdokter werden de hulpdiensten ingeschakeld. Mama is meteen op Intensieve Zorgen beland, en papa werd ook in het ziekenhuis opgenomen.

“De zaterdag erop dachten we dat we mama voor het laatst zouden zien in het ziekenhuis. Volledig beschermd mochten we bij haar op de afdeling Intensieve Zorgen. Ze kon nog babbelen, al ging dat wel moeilijk. Op zondagmorgen werden we opnieuw opgebeld door het ziekenhuis. Mama was stervende en werd naar de kamer van papa gebracht. Opnieuw gingen we er beschermd naar toe. Ze besefte heel goed wat er aan het gebeuren was. Ze herkende mij en ook mijn broer Bart.” 

gedachtenisprentlagae5Leentje Lagae stierf die zondag uiteindelijk aan de gevolgen van het coronavirus.

"Omdat ik met mijn ouders in contact ben geweest verblijf ik thuis in quarantaine in de logeerkamer en kom er niet uit, gelukkig vertoon ik nog geen symptomen.”

belsdanielNa het overlijden van hun mama is maandag, 6 april, ook hun papa Daniel Bels op 85-jarige leeftijd overleden aan het coronavirus. De broers Kris en Bart Bels verliezen zo in één week hun beide ouders. “Vader kreeg na het overlijden van onze moeder een enorme klap en verzwakte nadien enorm”, zegt Kris Bels.

rouwbericht Leentje Lagae
 rouwbriefdanielbelsgedachtenisprentlagae4

gedachtenisprentlagae2

 rouwprentdanielbels2rouwprentdanielbels 2