André Verstraeten: fotoboek '50 jaar vzw Durme'

Op 27 januari 1969 werd de natuurvereniging vzw Durme opgericht. Eén van de oprichters is André Verstraeten*. Dit vijftigjarig bestaan wordt in 2019 gevierd met tal van activiteiten.

50jaarvzwdurmeIn een bestaan van 50 jaar zijn heel wat mooie momenten geweest. Sommige van deze momenten zijn met de loop der jaren vastgelegd op beeld. André Verstraeten verzamelde een reeks foto's uit het archief van vzw Durme. Met deze foto's stelde hij een prachtig fotoboek samen, '50 jaar vzw Durme', waarmee je de hele evolutie van de vereniging kunt volgen.

In dit feestjaar wordt elke maand een jubileumwandeling gehouden doorheen de verschillende reservaten. Op 10 maart 2019 is er een unieke jubileumwandeling gepland in het Molsbroek te Lokeren met conservator André Verstraeten die gidst met aandacht voor natuur en erfgoed, ook in de taal van de gids want die wordt voor één keer het Lokers dialect. Afspraak om 14.30 uur aan het bezoekerscentrum Molsbroek, Molsbergenstraat 1 te Lokeren.

*André Verstraeten werd in 1962 gediplomeerd aan de Bisschoppelijke Normaalschool te Sint-Niklaas als regent wiskunde fysica.

Door het stadsbestuur van Lokeren werd hij uitgeroepen tot meest verdienstelijke Lokeraar 2017. Lees meer: klik hier.

In november 2017 verscheen zijn tweede boek 'De Durme, van Tielt tot Tielrode'. Lees meer: klik hier.

Lees meer over André Verstraeten: klik hier.