Roger Vanhoeck stelt nieuw boek voor: Haar Getto

rogervanhoeckportrethaar getto

Op donderdag 27 september 2018 om 19.30 u stelt Puursenaar Roger Vanhoeck in het Cultureel Centrum, zaal Klapper, Forum 9 te Puurs zijn nieuwste roman voor 'Haar Getto'. Op het programma verwelkoming door Ronny Tourné, schepen van cultuur, Sabine Alexander, historica leidt het boek in en schetst het bredere historische kader en burgemeester Koen Van den Heuvel zegt ook nog een woordje.

Er is ook nog een signeersessie en boekenverkoop waarvan de totale opbrengst ten voordele gaat naar Vluchtelingenwerk Klein-Brabant. Aansluitend op de boekvoorstelling biedt de gemeente een receptie aan. Zowel de voorstelling als de receptie worden opgeluisterd met Joodse klezmermuziek, gebracht door Deben Van Damme en Nele Paelinck, twee muzikanten (viool, accordeon en klarinet) van Klezmicnoiz (Antwerp Klemzer Band)..

Vanaf maart 1944, deporteert Adolf Eichman in zes maanden tijd meet dan 400 000 Joden van het Hongaarse platteland naar Auschwitz.

We ontmoeten de veertienjarige Katalin in een dorp ten noorden van Boedapest. Opa Sándor, arts en actief in het verzet, probeert zijn kleindochter, samen met haar zusje Maegit en naar gehandicapte vriend Andras, in veiligheid te brengen in de hoofdstad. Maar... net dan begint Eichman ook daar met de 'zuivering'.

Raoul Wallenberg, een Zweeds diplomaat die speciaal naar Boedapest is gestuurd om Joden te redden, probeert Eichmann te dwarsbomen.

In haar tocht door het vijandige Boedapest ervaart Katalin meermaals de kilte van de dood, maar huivert ze ook in euforische momenten van weerzien en geluk. Zal ze 'Haar getto' overleven?

Voor het schrijven van dit boek ontving Roger Vanhoeck een werkbeurs van Sabam.

Roger Vanhoeck behaalde in 1966 het diploma van onderwijzer aan de Bisschoppelijke Normaalschool te Sint-Niklaas.

Lees meer over Roger Vanhoeck: klik hier en klik hier.