Fotograaf Leo De Bock stelt tentoon.

leodebocmportretOp 22 september 2018 van 11 uur tot middernacht is er de artistieke tentoonstelling STRAF! in het oud gerechtshof, Koophandelsplein te Gent waaraan Leo De Bock als professioneel fotograaf deelneemt met een reeks portretten die hij maakte in Villa Voortman (een laagdrempelig ontmoetingshuis voor mensen met psychische, justitiële en verslavingsproblemen). De baten zijn voor Villa Voortman en OBRA/BAKEN (sociaal initiatief voor geïnterneerde mensen met een beperking).

Heel wat artistieke mensen zullen op vrijwillige basis er hun opwachting. Culinaire verrassingen, muziek, poëzie, literatuur, theater, fotografie, beeldende kunst zijn de ingrediënten om het artistieke en feestelijke samen te brengen. Astiesten van alle disciplines en generaties zullen op de meest verrassende plekken, tot in de krochten van het oud gerechtshof non stop aan het werk zijn.

Leo De Bock heeft zijn ganse opleiding gekregen in de Bisschoppelijke Normaalschool te Sint-Niklaas: van de lagere oefenschool, naar de Humaniora (Menswetenschappen) en regentaat Nedelands, Engels, Duits (1979). Verder heeft hij een gevarieerde loopbaan: leraar, televisiemaker, netmanager en hoofdredacteur bij de VRT, woordvoerder van ministers, mediatrainer, communicatieadvisieur en ook professioneel fotograaf waarvoor hij in de leer ging bij enkele ‘meesters’ onder wie Alain Schröder.

 Lees meer over Leo De Bock: klik hier.

straf

Enkele foto's van Leo De Bock