Overlijden Em. Prof. Dr. Eugeen Verhellen

Eugeen
Op 6 oktober 2017 overleed Eugeen Verhellen. Hij werd geboren te Sint-Gillis-Waas op 21 december 1941. Hij behaalde het diploma van onderwijzer aan de Bisschoppelijke Normaalschool te Sint-Niklaas in 1962. Hij studeerde verder tot psycholoog en werd jarenlang, van 1983 tot 2002, professor aan de Universiteit te Gent, waar hij pionierswerk verrichtte rond kinderrechten, in de faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen, Recht.

Zijn werk is niet alleen academisch een referentie, ook in de praktijk bewoog hij heel wat. De Kinderrechtswinkel en het Kinderrechtencommissariaat waren zonder hem misschien niet gerealiseerd.

In 1974 was hij één van de oprichters en pioniers van het Diggie-project en bleef zich vele jaren erna inzetten. Diggie vzw is een kinder- en gezinsboerderij in Brakel, midden in de Vlaamse Ardennen.

De afscheidsdienst vindt plaats in de Sint-Apolloniakerk, Sint-Apolloniaplein te Elst (Brakel) op zaterdag 14 oktober 2017 om 11 uur.

Een laatste groet kan gebracht worden op donderdag 12 oktober tussen 17 en 19 uur in het Uitvaartcentrum D'hondt - Quo Vadis, Hauwaert 92 te Mater-Horebeke.

rouwbriefverhellenLees meer over Eugeen Verhellen: (klik hier)