Tentoonstelling in Nonnemanshoeve te Sint-Gillis-Waas

Van zaterdag 22 juli 2017 tot en met zondag 6 augustus 2017 loopt in de Nonnemanshoeve, Doornstraat 73 te Sint-Gillis-Waas de tentoonstelling met werken van 4 leden van Artificium Stekene: Hedwig de Guchteneire, beelden in steen, Marleen Van Hemelrijck, sculpturen in brons, Dirk Blommaert, pentekeningen in kleur en Herman Slowack, keramiek.

Herman Slowack behaalde het diploma van onderwijzer in 1974 aan de Bisschoppelijke Normaalschool te Sint-Niklaas. Van 1 oktober 1974 tot 30 juni 1979 was hij oefenschoolonderwijzer in de Sint-Franciscus Lagere Oefenschool van de Normaalschool. Na zijn oefenschoolperiode werd hij leerkracht, en vanaf 2003, directeur in de gemeentelijke Lagere School 'De Zandloper' te Sint-Pauwels. Hij ging met pensioen op 01.09.2009.

Zijn eerste stappen in het pottendraaien begon Herman Slowack in 1989 in de vrije ateliers te Sint-Niklaas. Daarna volgde hij draaitechnieken bij Fernand Everaert in Lochristi en glazuur- en engobesamenstellingen in de provinciale leergangen in Lokeren.

Herman experimenteert graag met oxides, carbonaten, kleurpigmenten, engobes, glazuren en hij stookt zowel aardewerk, steengoed, raku en primitieve pitfire, gestookt in elektrische oven, gasoven of houtskooloven, al naargelang de discipline. Hij houdt zich uitsluitend bezig met gedraaide potvormen op de pottenbakkersschijf om die dan te stoken met bovenvermelde technieken.

Lees nog veel meer over het kunstambacht van Herman Slowack op de website bij het menu-item 'Hobby's & Talenten' (klik hier).

De tentoonstelling is te bezoeken op zaterdag en zondag van 14.00 uur tot 18.00 uur.

folderartificicum

Enkele werken van Herman Slowack die te zien zijn op de tentoonstelling.

herman101herman102herman100