Tentoonstelling 'Cosmische kleursonates' Walter De Bock

w.debock02
Op zondag 15 januari 2017 te 16 uur opent de tentoonstelling met als thema 'Cosmische kleursonates' met werken van Walter De Bock in muziekclub 't Ey, Koutermolenstraat 6B te 9111 Belsele.

werkdebock
De reeks werken die in ‘t Ey hangen zijn een foto-compositie. Ze vormen een kleurenspel van symmetrische en assymetrische tweeluiken. Deze tweeluiken bevatten foto’s die ‘uit alle hoeken’ zijn genomen van een vijftal ‘moeder’-tekeningen in aquarel en acryl. Door deze wisselende invalshoeken van de basistekeningen ontstaat er een visueel en decoratief spel dat andere ruimten en werkelijkheden lijkt te suggereren.

Het geheel van de werken toont een nieuw bewustzijn... Of poogt dat te stimuleren...
Met deze sonates is Walter niet aan zijn proefstuk toe.
Walter’s curriculum oogt indrukwekkend. Dat heeft natuurlijk ook te maken met zijn leeftijd. Hij heeft inderdaad niet stilgezeten de laatste tachtig jaar.

De tentoonstelling loopt tot eind februari 2016. Ze is te zien tijdens de optredens in muziekclub 't Ey. Zie hiervoor www.tey.be.

Walter De Bock is geboren te Sint-Niklaas op 14.03.1937. Hij behaalde het diploma van onderwijzer aan de Bisschoppelijke Normaalschool te Sint-Niklaas in 1956. Hij gaf dan vijf jaar les in een stadsschooltje in de Don-Boscowijk te Sint-Niklaas.

Lees meer over Walter De Bock: klik hier

2016tentdebock

 Enkele van de tentoongestelde werken:

debock07

debock03

debock04
 

{gotop}