Franky Wagemans

Franky Wagemans werd geboren te Temse op 07.03.1956. Hij behaalde in 1976 het diploma van onderwijzer in de Bisschoppelijke Normaalschool van Sint-Niklaas. Hij werkte 23 jaar in het basisonderwijs, respectievelijk 17 jaar als onderwijzer en 6 jaar als directeur van de Vrije Basisschool Sint-Henricus van Steendorp.

Hij begon zijn muziekstudies op 16-jarige leeftijd achtereenvolgens aan de muziekacademies van Sint-Niklaas en Bornem en behaalde regeringsmedailles voor piano (klas Mireille Gleizes) en orgel (klas Jan Van Landeghem).

In 1985 behaalde hij een finaleplaats op de internationale orgelwedstrijd voor amateurs 'Adriaan Willaert'. In 1999 besliste hij in loopbaanonderbreking te gaan om zich als professioneel muzikant te bekwamen aan de Hogeschool Antwerpen, departement muziek, dramatische kunst en dans. In juli 2004 behaalde hij de graad van 'meester in muziek' voor de optie instrument orgel, aangevuld met het diploma 'geaggregeerde voor het secundair onderwijs - groep 2'. Hij studeerde orgel bij Joris Verdin, piano bij Stephen Collins, improvisatie en basso continuo bij Jan Van Mol en Kristiaan Van Ingelgem.

Sinds 1 september 2004 is Franky aangesteld als titelhoudend organist van de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Sint-Niklaas. Daarnaast is hij ook werkzaam als organist in de Sint-Jozefkerk van Temse en als pianist in de gemeentelijke academies voor muziek, woord en dans van Bornem en van Turnhout. Franky is tevens de vaste begeleider van het Koninklijk Gemengd Koor Sint-Gregoriusgild van Sint-Niklaas.