Bruno Vergauwen

brunovergauwen20
Bruno werd geboren op 27.12.1976 te Sint-Niklaas, in een familie met creatieve geesten (In 1986 vervaardigde zijn vader Guido de fantastische dierenkoppen voor het Reinaertspel in de wijkschool en illustreerde hij prachtig het Reinaertboekje, geschreven door de leerlingen) en had hij de vrijheid om zijn kunst te ontwikkelen van op jonge leeftijd. Vanaf het schooljaar 1982-83 doorliep hij lagere school in de oefenschool van de Bisschoppelijke Normaalschool, tot 1986 in de wijkschool en tot 1988 in de hoofdschool. Daarna volgde hij de Humaniora in de Normaalschool tot het vierde jaar. Hij schakelde dan over naar de Berkenboom te Sint-Niklaas in de richting Beeldende kunsten want hij besefte toen dat zijn creatieve natuur ook zijn leven kon maken. Het werden er twee fantastische jaren als één van de enige vier jongens op een meisjesschool (dat was toen nog zo). Daarna startte hij een creatieve en artistieke opleiding in het Instituut Sint-Maria te Antwerpen, ook een bewuste schoolkeuze omdat ze er jonge mensen eerst vertrouwd maken met de oude technieken. Spijtig genoeg werd dit instituut wegens bezuinigingen gesloten en volmaakte hij zijn opleiding in het atelier grafische vormgeving vanaf 1995 van de Sint-Lucasschool te Antwerpen. Tegen het einde van zijn opleiding kwam de echte opmars van de computer als nieuwe tool in Graphic Design en Illustratie. In 1998 studeerde hij af als master in de 'grafische vormgeving en illustratie' en startte hij bijna onmiddellijk in de reclamewereld als Art Director, eerst als grafisch ontwerper, daarna als bedenker van concepten en begeleidde hij creatieve projecten van de eerste tot de laatste stap. Het was een leuke tijd van ups en downs (de creatieve branche is heel gevoelig aan economische omstandigheden en de mensen waarmee je werkt zijn vaak bijzondere karakters).

brunovergauwen10
Na 13 jaar in de sector was de drang groot om terug meer illustratiewerk te doen en zich meer aan zijn persoonlijke niet-commerciële kunstwerken en illustraties te wijden. 

In 2012 en 2013 had hij zijn eerste solo-tentoonstellingen in Antwerpen (Mecanic en Kleine Hedonist gallerijen) en eind 2014 stelde hij zijn werken tentoon in Londen (The Brick Lane gallery).bruno33

bruno35b
In september 2012 is hij samen met een oud-collega een communicatie-bureau gestart in Mechelen en een freelancebureau voor grafische ontwerpen (vormgeving en illustratie), samen met zijn echtgenote Regula Ysewijn die zelfstandig culinair fotografe en schrijfster is en vaak ook model staat voor zijn vrouwenfiguren. bruno36Zijn meest recente werk zijn illustraties voor een boek van zijn vrouw 'pride and pudding'. Hij creëerde een aantal covers van tijdschriften en illustraties in verschillende magazines (Red Magazine, New Scientist Magazine, Chief Magazine, Nostalgic Magazine, Libertine Magazine, University San Diego Annual Report 2013,...).

brunovergauwen03Bruno Vergauwen en zijn echtgenote Regula Ysewijn.

 

Bewonder hier enkele van zijn werken.

 

 

{gotop}