Philippe Robrecht

ph.robrecht7
Hij werd geboren te Zele op 02.01.1966. Hij ging naar het Sint-Lodewijkscollege te Lokeren (Latijn-Wetenschappen) en werd in 1987 gediplomeerd als onderwijzer in de Bisschoppelijke Normaalschool te Sint-Niklaas.

Hij volgde daarna nog les in de Plantyn Hogeschool te Antwerpen en verdiepte zich in Autisme Spectrum Stoornissen (ASS) en dit vooral binnen de context van GON-begeleiding. Hij was een tiental jaren GON-coördinator van een team van een goeie 20 mensen. Vanuit Bubao De Vinderij (vroeger De Hagewinde) begeleiden ze zo'n 170 jongeren in het gewoon onderwijs, kleuter, lager, middelbaar en uitzonderlijk hoger onderwijs in iets meer dan 60 scholen.

 ph.robrecht6Hij verwierf bekendheid als zanger-muzikant en kwam in de Vlaamse Ultratop 50 met hits als 'Magie', 'Vurige tongen' en 'Fatsoen'.

Tussen 1991 en 2002 werkte hij onder zijn eigen naam aan zijn vooral autobiografisch solo-project. Hoewel er altijd fanatiek als groep werd gedacht en gewerkt, werd de groepsnaam 'Robrecht' pas in 2002 een feit met het gelijkname album.

Er verschenen inmiddels 8 albums: Magie (1993 - gouden debuut-album), Hoopvol (1994), Vertrouwen (1995), Storm (1997), Dwarsligger (1999), Robrecht (2002), Eiland (2012).

ph.robrecht3ph.robrecht4ph.robrecht8ph.robrecht9ph.robrechtph.robrecht11ph.robrecht10
Voor zijn eigenzinnigheid en zijn inbreng binnen de Nederlandstalige muziek ontving hij in 1995 de Wim De Craene-prijs.

Hij deed theatervoorstellingen en werkte mee aan heel wat projecten.

Naast de groep 'Robrecht' heeft hij nevenprojecten met de groepen 'Ballathum' (Ierse Folk) en 'The Roberta's (cover top-100-rock). Hij is producer en technicus in eigen studio (Robert Universal Studio): schrijven en opnemen van muziek in opdracht).

ph.robrecht14Hij doet schoolvoorstellingen met 'Van ukelele tot contrabas': een kennismaking met de meest gebruikte snaarinstrumenten.

Hij heeft ook een voorstelling voor senioren: 'Een reis rond de wereld'.

In 2014 toerde hij met zijn nieuwe show 'Zilver-grijs', met nummers uit zijn oude en nieuwe repertoire en samen met zijn dochter Janne.

Hij woont nu in Inishbofin, een eiland in Ierland, waar hij les geeft in het schooltje met 11 leerlingen. 

 

 

Beluister hier zijn lied 'Magie'.

Beluister ook zijn hit 'Vurige tongen'.