Sporthoogdag op Hoge Kouter - 5 mei 1991

1991sportfeestc
1991sportfeesta
Op zondag 5 mei 1991 was er een grote sport- en spelnamiddag op de terreinen van de Hoge Kouter. Van 14.00 tot 17.00 uur konden jongeren van 7 tot 14 jaar kennis maken met een hele waaier aan sportactiviteiten. Het hele opzet werd georganiseerd door het oudercomité van de Sint-Franciscus Lagere Oefenschool onder het voorzitterschap van Kristien Steels, in samenwerking met het BLOSO, NSVO en de stedelijke sportdienst van Sint-Niklaas. Er werkten ook een twintigtal sportclubs aan mee: atletiek (AC Waasland), badminton, basketbal (Sint-Niklase BC), basebal (Beverse Base- en Softbalvereniging), korfbal (VOS Reinaert Korfbal), karate (Sint-Niklase Karateclub), tai-jutsi (Tai-Jutsi Kwai), tai en ju-jutsu (Tai- en Ju-Jutsu-vereniging Saigem), ponyrijden (Ponycentrum de Galoppade), tennis (de Jasmijn), schermen, (schermkring Sint-Niklaas), netbal-volleybal (Sibok), tafeltennis (Sint-Niklase tafeltennisclub), mountainbike (rijwielen BUF), voetbal, skateboard (Fairplay), trampoline (Bloso), turnen (Turnkring Kracht en Geduld), karabijnschieten (Schietclub The Chapel). De bedoeling was de kinderen in een aantal sporten te initiëren. 

1991sportfeestdDe deelnemers kregen elk een 'scorekaart'. Met die kaart konden ze van stand tot stand gaan om met zoveel mogelijk sporten en spelen kennis te maken. Op het einde van de namiddag kregen de deelnemers een bronzen, een zilveren of een gouden herinneringspakket naargelang het aantal sporten en spelen waaraan ze deelnamen.

1991sportfeestfKarabijnschieten was bij de deelnemende jongeren een van de populairste disciplines, net als ponyrijden, trampolinespringen, mountain-bike-rijden en skate-boarden.1991sportfeestk

Een 325-tal kinderen namen deel, een aantal dat sterk onder de verwachtingen was, maar het weer was de grote spelbreker. Regen hield wellicht sommige kinderen thuis. De bedoeling was met een Olympische podiumceremonie het sportieve feest te besluiten. De regenbuien beslisten er evenwel anders over.

Tijdens deze sport- en spelnamiddag hadden ook de finales van het voetbaltornooi voor volwassenen plaats.