Norma-nieuws 9 juni 2023

- Op 20 juni 2023 viert oud-leraar André Schepens zijn tachtigste verjaardag. (Geboren te Wetteren op 20 juni 1943).

Hij behaalde het diploma van onderwijzer aan de Bisschoppelijke Normaalschool te Sint-Niklaas in 1964. In 1969 werd hij licentiaat Lichamelijke Opvoeding en Kinesitherapie. Na zijn legerdienst werd hij in 1970 leraar lichamelijke opvoeding en later ook lichamelijke expressie aan de Humaniora van de Bisschoppelijke Normaalschool en na de fusie aan het College te Sint-Niklaas. Daarnaast gaf hij ook nog les fysiotherapie, ergonomie en bewegingstherapie in de Verpleegsterschool te Sint-Niklaas.

Ondertussen volgde hij ook een opleiding osteopathie en op 7 november 1992 behaalde hij zijn diploma van osteopaat.

Wil je oud-leraar André Schepens feliciteren met zijn 80e verjaardag, stuur dan je gelukwensen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Alle wensen worden gezamenlijk doorgestuurd naar de jarige.

-0-

- E.H. Patrick Derde*, lid van de dekenale equipe van het dekenaat Oudenaarde en pastoor-moderator van de parochie Heilige Oscar Romero (Horebeke/Oudenaarde-Ename, Mater, Nederename, Volkegem, Welden-/Zwalm) werd op 28 mei 2023 benoemd tot lid van de dekenale equipe van het dekenaat Deinze en tot pastoor-moderator van de parochie Heilige Marta en Maria (Aalter). Deze benoeming loopt over een periode van zes jaar.

- *Patrick Derde werd als onderwijzer gediplomeerd aan de Bisschoppelijke Normaalschool in 1988.

Lees meer over Patrick Derde op de site ‘Norma-Klasgenoten’ bij het menu-item ‘Priesterroepingen’.

-0-

- In juli 2023 begint het tweede seizoen van het tv-programma BOON&NIGHT op Ment TV met presentator Marc Boon*. Het is een reeks programma’s met verrassende, exclusieve, boeiende gasten. Marc Boon praat telkens een uur lang met één centrale gast.

- *Marc Boon behaalde in 1991 het diploma regent Nederlands-Geschiedenis-Economische Wetenschappen aan de Bisschoppelijke Normaalschool.

Lees meer over Marc Boon op de site ‘Norma-Klasgenoten’ bij het menu-item ‘Bekende oud-leerlingen’.

-0-

- Saxofonist Peter De Backer* en zijn coverband ‘Kaballeros’ uit Klein-Brabant zijn al aan hun zomertour begonnen in Bornem. Verdere optredens staan al geboekt in Lierde, Boom, Gooik, Roosdaal, Schelle, …

Contact neem je op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

*Peter De Backer was leerling van de Lagere Oefenschool (1972 - 1978). Hij deed daarna zijn lager middelbare studies aan de Normaalschool (1978 - 1981).

Lees meer over Peter De Backer op de site ‘Norma-Klasgenoten’ bij het menu-item ‘Hobby’s & Talenten’.

-0-

- Chrétien Vermachelen* gaat op 1 september 2023, na 44 jaar in het onderwijs, met pensioen. Op 23 juni 2023 om 19.00 uur wordt er een dankviering gehouden in de kerk te Kemzeke waarin de vroegere bisschop van Gent, mgr. Van Looy, zal voorgaan.

*Chrétien Vermachelen werd als regent Nederlands-Engels-Godsdienst gediplomeerd aan de Bisschoppelijke Normaalschool in 1977.

Lees meer over Chrétien Vermachelen op de site ‘Norma-Klasgenoten’ bij het menu-item ‘Terloops’.

-0-

- In de reeks audiodocumentaires van Leo August De Bock* over de jezuïeten in de Lage Landen heeft Leo in de zesde aflevering ‘De Krijtberg’ in Amsterdam een gesprek met jezuïet Bastiaan Van Rooijen: ‘Geraakt door schoonheid’. Bastiaan is 34 jaar, zoon van een protestantse dominee. Hij vertelt in deze aflevering wat het betekent voor een jongeman om voor een leven als religieus te kiezen en een uitzondering te zijn.

Je kunt deze zesde aflevering beluisteren via volgende link: https://www.kerknet.be/kerknet-redactie/audio/de-krijtberg-geraakt-door-schoonheid-audio? (Ctr + klikken voor koppeling)

*Leo De Bock kreeg zijn hele opleiding in de Bisschoppelijke Normaalschool te Sint-Niklaas: van de lagere oefenschool naar de humaniora (Menswetenschappen) en regentaat Nederlands, Engels, Duits (1979).

Lees meer over Leo De Bock op de site ‘Norma-Klasgenoten’ bij het menu-item ‘Bekende oud-leerlingen’.

-0-

Jozef Boden* ging op 1 september 2021 met pensioen, maar in november 2021 stond hij al opnieuw gedurende 4 weken voor de klas om de corona-collega’s te vervangen in de Gemeentelijke Basisschool ‘De Sleutelbloem’ in Brecht. En sinds april 2022 springt hij weer bij om Oekraïnse kinderen in de school mee te begeleiden.

Mede door het dagelijks bezig zijn met zijn Oekraïense leerlingen, schreef hij het opiniestuk ‘De glazen bol van George Orwell’ dat op 6 juni 2023 verscheen op ‘Apache’. Je kunt dit lezen via volgende link: https://www.apache.be/2023/06/06/glazen-bol-van-george-orwell.

Jef Boden publiceert meerdere opiniebijdragen voor ‘Apache’ en over het onderwijs voor ‘deredactie.be’.

*Jef Boden behaalde het diploma van regent Nederlands-Engels aan de Bisschoppelijke Normaalschool te Sint-Niklaas in 1976.

Lees meer over Jef Boden op de site ‘Norma-Klasgenoten’ bij het menu-item ‘Hobby’s & Talenten’.

-0-