Norma-nieuws 17 januari 2023

- De Zafflo-en-co-band uit Beervelde stelt in februari een nieuw woord- en muziekprogramma voor: ”Een grenzeloze liefde!” 

Dirk Meul* brengt teksten van o.m. Ivo Michiels, Paul Van Vliet, Louis Verbeeck, Godfried Bomans, Toon Hermans …

De Zafflo-en-co-band speelt en zingt daarbij in verschillende talen enkele bekende en minder bekende liedjes over de liefde.  

    - Op zaterdag 4 februari om 20 uur in zaal Sfeervelde te Beervelde, Beerveldedorp 58B

    - Op zondag 12 februari om 15 uur in het Ringtheater in Hamme, De Ring 1A

    - Op vrijdag 17 februari om 20 uur in zaal ’t Ey in Belsele (Sint-Niklaas) Koutermolenstraat 6B

Toegang: € 10 Reservatie per mail en de dag zelf ter plaatse aan de kassa te betalen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

(In mail duidelijk je naam + aantal  plaatsen, alsook de locatie (Beervelde, Hamme of Belsele) vermelden.)

- *Dirk Meul werd als regent Nederlands-Engels-Duits gediplomeerd aan de Bisschoppelijke Normaalschool in 1980.

Lees meer over Dirk Meul op de site ‘Norma-Klasgenoten’ bij het menu-item ‘Bekende oud-leerlingen’.

-0-

- Op 4 februari 2023 is het de jaarlijkse ‘Wereldkankerdag’. Twee oud-studenten regentaat van de Bisschoppelijke Normaalschool, Armand Konings* en Frans Goiris* voeren al jaren steunacties uit voor ‘Kom op tegen kanker’. Armand Konings fietst ‘1000 km Kom op tegen kanker’ en Frans Goiris en zijn echtgenote maken stoffen ‘Bloemen van hoop’. Lees meer over hun steunacties en hun motivatie op de site ‘Norma-Klasgenoten’ bij het menu-item ‘Nieuws’ – ‘Nieuwsjaar 2023’

*Armand Konings werd als regent Frans - geschiedenis, gediplomeerd aan de Bisschoppelijke Normaalschool in 1977.

*Frans Goiris werd als regent Moderne Talen gediplomeerd aan de Bisschoppelijke Normaalschool in 1963.

-0-

- Op 18 januari 2023 verschijnt het boek van Leo August De Bock* ‘Het verhaal van een berging – Burgerparticipatie, het nieuwe normaal?’ Lees hier meer over op de site ‘Norma-Klasgenoten’ bij het menu-item ‘Nieuws’ – ‘Nieuws 2022’.

*Leo De Bock kreeg zijn hele opleiding in de Bisschoppelijke Normaalschool te Sint-Niklaas: van de lagere oefenschool naar de humaniora (Menswetenschappen) en regentaat Nederlands, Engels, Duits (1979).

Lees meer over Leo De Bock op de site ‘Norma-Klasgenoten’ bij het menu-item ‘Bekende oud-leerlingen’.

-0-

- Van 6 januari tot 28 februari 2023 stelt Dirk Bosschaert* zijn potloodtekeningen en olieverfschilderijen tentoon in muziekclub ’t Ey, Koutermolenstraat 6b te Belsele.

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deze tentoonstelling is te bezichtigen tijdens activiteiten (voor bezoekers van die activiteiten) of via afspraak://Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken./"> Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en 0497354694.

*Dirk Bosschaert deed zijn humaniorastudies aan de Bisschoppelijke Normaalschool (1982 – 1988).

Lees meer over Dirk Bosschaert op de site Norma-Klasgenoten bij het menu-item ‘Hobby’s & Talenten’.

-0-

- Van 9 januari tot 24 februari 2023 is er in de wandelgangen van het Gemeentelijk Centrum ‘De Route’, Stationsstraat 201 in Sint-Gillis-Waas de tentoonstelling ‘Beeldig ingepolderd’. Foto’s, schilderijen en aquarellen van beeldende kunstenaars uit het Waasland zijn te bewonderen bij gedichten uit het poëziebundel ‘Ingepolderd’ van Paul Vereecken*..Deze dichtbundel is verkrijgbaar bij Paul Vereecken (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

*Paul Vereecken werd als onderwijzer gediplomeerd aan de Bisschoppelijke Normaalschool in 1976.

Lees meer over Paul Vereecken op de site ‘Norma-Klasgenoten’ bij het menu-item ‘Hobby’s & Talenten’.

-0-

- Op 16 december 2022 overleed te Sint-Niklaas The Lan Kieu, geboren te Hanoi op 25 maart 1942 en vader van The Long Kieu en Viet Anh Kieu, oud-leerlingen van de Lagere Oefenschool (wijk- en hoofdschool – 1979-1985) en van de Humaniora (1985-1989) van de Bisschoppelijke Normaalschool.

De uitvaartdienst had plaats op 27 december 2022 in de Aula van crematorium ‘Heimolen’ te Sint-Niklaas.

-0-

- Op 14 januari 2023 overleed in het woonzorgcentrum ‘De Ark’ te Sint-Niklaas Rosanne Deryckere. Zij werd geboren te Marke op 4 juni 1940.Zij is de moeder van Hans, Bart, Rik en Jan Buysse, allen oud-leerlingen van de lagere oefenschool (wijk- en hoofdschool) en van de Humaniora van de Bisschoppelijke Normaalschool.

U kan Rosanne nog een laatste groet brengen in rouwcentrum Brys, Sparrenhofstraat 162 te Sint-Niklaas op donderdag 19 januari 2023 tussen 19.00 en 20.00 uur.

De uitvaartplechtigheid heeft plaats in de aula van crematorium ‘Heimolen’ te Sint-Niklaas op 21 januari 2023 om 9.30 uur.

--0-

Fredy Mels* nodigt uit voor een concert, getiteld ‘Meesterlijke BAROK’, verzorgd door de gemengde koren ‘Cantigilli’ van Sint-Gillis-Waas en ‘Melos’ van Melsele, onder leiding van Luc Martens. Op het programma staan 4 grote componisten, 4 landen, 4 verschillende stijlen. De koren zingen een Europees geïnspireerd programma met het: Te Deum (Charpentier), Gloria (Vivaldi), Laudate Jehovam (Teleman) en Zadok The Priest (Händel). Ze worden ondersteund door een barokorkest met topmuzikanten en 5 solisten

Het concert heeft plaats op 11 maart 2023 om 19.30 u in de Sint-Egidiuskerk te Sint-Gillis-Waas en op 12 maart 2023 om 11.00 u in Onze Lieve Vrouwkerk te Melsele.

In het koor zingen o.a. Kathleen Jonkers, alt (O1989), Paul Lippens, tenor (O1982), Eddy Van de Velde, tenor (O1989), Jo Germeau, bas (O1975), Fredy Mels,bas (O1976).

Kaarten voor deze concerten kunnen besteld worden via mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voorverkoop: € 18 – kassa: € 20 – kinderen -12: gratis

-0-

- Bij uitgeverij EFD Sint-Niklaas verscheen op 11 januari 2023 de tweede druk van het boek ‘Zoo, de ruimte in!’ van Frank Pollet*. Het is een informatieve boek, 128 pagina’s, over experimenten met dieren in de ruimte en met veel authentiek fotomateriaal.

En op 5 maart 2023 om 11 uur wordt zijn nieuw boek ‘Fukjoe Puberken!’ voorgesteld in Verbeke Foundation te Kemzeke.

*Frank Pollet werd als regent Nederlands – Engels –Geschiedenis gediplomeerd aan de Bisschoppelijke Normaalschool te Sint-Niklaas in 1980.

-0-

- Gert Boullart* en zijn gezelschap spelen in Theater Top Wallestraat 55 te Ename Oudenaarde ‘Peter super Pan’. Ze vertellen de Peter Pan-story in een groots decor met acteurs, poppen en schimmen. De cast bestaat uit kids én volwassenen.

De voorstellingen zijn op 21, 22, 28 en 29 januari 2023 telkens van 15 tot 17 uur.

Ticket: € 12 – kinderen: € 10

*Gert Boullart werd als onderwijzer gediplomeerd aan de Bisschoppelijke Normaalschool te Sint-Niklaas in 1980.

Lees meer over Gert Boullart:op de site ‘Norma-Klasgenoten’ bij het menu-item ‘Bekende oud-leerlingen’.

-0-

Van 5 februari 2023 tot 16 maart is er in de Piet Elshoutzaal  van het STeM (Stedelijk Museum), Zwijgershoek 14 te Sint-Niklaas de tentoonstelling ‘Een weg vol licht’ rond het leven en werk van kunstenaar-glazenier Staf Pijl, die honderd jaar geleden (1923 - 2007) werd geboren te Sint-Niklaas

Het glasraam 'Laat de kleinen tot mij komen' dat in het voorjaar van 1949 in het koor van de kapel van de Bisschoppelijke Normaalschool werd geplaatst, is gemaakt door Staf Pijl.

Lees meer over dit glasraam op de site ‘Norma-Klasgenoten’ bij het menu-item ‘Normaalschool’ – ‘Geschiedenis’ – ‘Glasramen in de Normaalschool’.

-0-

- Op ‘Gedichtendag’ 26 januari 2023 verschijnt de poëziebundel ‘Wie goed gezinde woorden zaait’, samengesteld door Hilde De Paepe en fijn geïllustreerd door haar echtgenoot Luc Van den Branden*.

- *Luc Van den Branden behaalde aan de Bisschoppelijke Normaalschool in 1983 het diploma van regent Nederlands-Engels-Godsdienst.

Lees meer over Luc Van den Branden op de site ‘Norma-Klasgenoten’ bij het menu-item ‘Hobby’s & Talenten’.

-0-

- De nieuwjaarsboodschap van de Burgemeester van Knokke-Heist op ‘Klink & Drink’ werd simultaan vertaald door een gebarentolk. Dat is de verdienste van Dovenactie Knokke-Heist ‘Doof & Senior’ en haar secretaris Dirk Schrauwen*.

- *Dirk Schrauwen werd als regent Nederlands-Engels-Economie-Godsdienst gediplomeerd aan de Bisschoppelijke Normaalschool in 1979.

Lees meer over Dirk Schrauwen op de site ‘Norma-Klasgenoten’ bij het menu-item ‘Leraars’.

-0-

- Op 21 januari 2023 van 16.00 uur tot 18.30 uur te Anzegem is er ‘Toast literair 2023’ met Wally De Doncker*. Op zijn enthousiaste manier vertelt de dichter en jeugdschrijver onder meer over zijn werk. Aansluitend is er een nieuwjaarsdrink.

Locatie: ‘De Kleine Kluis’, Gijselbrechtegemstraat 42 te Gijzelbrechtegem (Anzegem).

Tickets: Davidsfondsleden € 10 – standaard: € 12

*Wally De Doncker werd als onderwijzer gediplomeerd aan de Bisschoppelijke Normaalschool te Sint-Niklaas in 1979.

Lees meer over Wally De Doncker op de site ‘Norma-Klasgenoten bij het menu-item ‘Bekende oud-leerlingen.

-0-

- Wil je Hans Buysse* als acteur zien schitteren op het podium ga dan kijken naar het toneelstuk van ’t Klavertheater Belsele ‘Sst… de muren hebben oren’, een blijspel van José Ruysevelts in een regie van Johan Hessels in het Cultureel Centrum ‘De Klavers’, Sint-Andriesstraat 2 te Belsele.

Voorstellingen zijn op 17 en 18 maart 2023 om 20.00 uur en op 19 maart 2023 om 15.00 uur.

Ticket: € 12  Reservaties via: www.klavertheater.be

*Hans Buysse was leerling van de Lagere Oefenschool (wijk- en hoofdschool) (1973-1979) en deed zijn humaniorastudies aan de Bisschoppelijke Normaalschool (1980-1985).

-0-