Norma-nieuws 2 maart 2022

- Op 24 februari 2022 overleed te Vrasene Erik Brys. Hij werd geboren te Vrasene op 31 januari 1944. Hij behaalde het diploma van onderwijzer aan de Bisschoppelijke Normaalschool te Sint-Niklaas in 1965. Zijn hele onderwijsloopbaan was hij onderwijzer aan de gemeentelijke jongensschool in Vrasene (nu 'De Oogappel')

De uitvaartliturgie heeft plaats in de parochiekerk van het Heilig Kruis, Kerkstraat te Vrasene op 4 maart 2022 om 11.00 uur.

Lees meer (rouwbrief) op de site ‘Norma-Klasgenoten,’ bij het menu-item ‘Nieuws’ --> ‘Nieuwsjaar 2022’.

-0-

- Op 9 februari 2022 overleed te Beveren Omer Janssens. Hij werd geboren op 10 februari 1943. Hij was student aan de humaniora-afdeling van de Bisschoppelijke Normaalschool tijdens de schooljaren 1956-57 en 1957-58. Daarna werd voetballen wellicht belangrijker want in 1959 maakte hij zijn debuut op 16-jarige leeftijd in het eerste elftal van SK Beveren.

Omer Janssens maakte deel uit van de Norma-voetbalploeg die tijdens het schooljaar 1957-58 kampioen van het Waasland werd en ook de kwartfinale van de Kardinaalsbeker speelde tegen Sint-Victor Alsemberg in Aalst.

Hij was een van de meest getalenteerde voetballers ooit van SK Beveren.

De afscheidsplechtigheid had plaats op 17 februari 2022 in de Aula van het rouwcentrum Melis te Beveren.

Lees meer over Omer Janssens op de site ‘Norma-Klasgenoten’ bij de menu-items ‘Bekende oud-leerlingen’ en ‘Nieuws’ --> ‘Nieuwsjaar 2022’.

-0-

Op 6 februari 2022 overleed thuis in zijn woonplaats te Maillen (Wallonië - provincie Namen) Marc De Cock. Hij werd geboren te Sint-Niklaas op 4 augustus 1943. Hij werd als onderwijzer gediplomeerd aan de Bisschoppelijke Normaalschool te Sint-Niklaas in 1964 en is oud-leerkracht van de Jonathanschool (BLO-school) in de Kasteelstraat te Sint-Niklaas.

Lees meer op de site ‘Norma-Klasgenoten’ bij het menu-item ‘Nieuws’ à ‘Nieuwsjaar 2022’

-0-.

- Zele heeft een nieuw Gregoriaans koor. Het kreeg de naam ‘Mezza Voce’ en staat onder de deskundige leiding van dirigent (en oud-leraar) Jules De Beule. Op 23 november hielden ze hun eerste repetitie in de kerk van Huivelde. Hun repertoire richt zich momenteel op de mooiste, maar zeker niet de moeilijkste Gregoriaanse gezangen.

-0-

- Het gemengd koor Acantus uit Beveren viert zijn 75e verjaardag. In 1982 werd Godfried Van de Vijvere* de dirigent van het koor. Hij maakte het koor bekend met jazz en folkmuziek.

*Godfried Van de Vijvere was leerling van het zesde leerjaar in de Lagere Oefenschool en zijn diploma Humaniora Wetenschappelijke B behaalde hij aan de Normaalschool in 1977.

Lees meer over Godfried Van de Vijvere op de site ‘Norma-Klasgenoten’ bij het menu-item ‘Bekende oud-leerlingen’.

-0-

- Na 22 jaar voor de klas en 26 jaar bij de rijschool als praktijk- en theorielesgever en als kantoorbediende gaat Eddy De Wilde* met pensioen. Nu zal hij zich nog beter kunnen bezig houden met zijn passie voor modelspoorbanen.

*Eddy De Wilde werd als onderwijzer gediplomeerd aan de Bisschoppelijke Normaalschool in 1980. Hij was onderwijzer aan de basisscholen in Eksaarde en Heirbrug Lokeren.

Lees meer over Eddy De Wilde op de site ‘Norma-Klasgenoten’ bij het menu-item ‘Hobby’s & Talenten’.

-0-

- Een bijzondere dag en datum om nooit te vergeten. Op 22.02.2022 om 0.22 uur werd in Dendermonde Naomi, het eerste kindje van Carl Bracke* en Nina Portaels uit Hamme geboren.

*Carl Bracke is oud-leerling van de Lagere Oefenschool (wijk- en hoofdschool)(1990-96) en van de Humaniora (1996-98).

-0-

In de audioreeks ‘De Beste Kamer’ is er een nieuwe aflevering. Leo De Bock* en Hilde Ingels praten met Piet Colruyt. Je kunt deze beluisteren via volgende link:

https://soundcloud.com/debestekamer/de-beste-kamer-piet-colruyt? utm_source=clipboard&utm_medium=tekst&utm_campaign=social_sharing

In een aflevering van Radio Kerknet ‘Dan doe je dat toch gewoon’ praat Leo De Bock ook met Kristien Hemmerechts over haar jeugd, onze samenleving, literatuur en geloof.

Je kunt deze beluisteren via volgende link:

https://www.kerknet.be/kerknet-redactie/audio/kristien-hemmerechts-dan-doe-je-dat-toch-gewoon-audio

*Leo De Bock heeft zijn hele opleiding gekregen in de Bisschoppelijke Normaalschool te Sint-Niklaas: van de lagere oefenschool naar de humaniora (Menswetenschappen) en regentaat Nederlands, Engels, Duits (1979).

Lees meer over Leo De Bock op de site ‘Norma-Klasgenoten’ bij het menu-item ‘Bekende oud-leerlingen’.

-0-

- Op 21 februari 2022 overleed te Knokke-Heist Gizella De Zutter, sinds 19.04.2015 weduwe van Raoul Wuytack, oud-onderwijzer van de Jonathanschool (BLO-school), Kasteelstraat te Sint-Niklaas, gediplomeerd in 1967. Gizella werd geboren te Sint-Gillis-Waas op 11 februari 1952.

De afscheidsplechtigheid had plaats op 28 februari 2022 in het crematorium ‘Heimolen’ te Sint-Niklaas