Norma-nieuws 31 oktober 2021

 allerzielen6

- E.H. Patrick De Baets* werd op 20 oktober 2021 benoemd als lid van de dekenale equipe van het dekenaat Sint-Niklaas en tot pastoor-moderator van de parochie in Beveren/Zwijndrecht. Deze omvat de parochies Beveren Sint-Martinus, O.L.V. van Bijstand, Sint-Jan Evangelist, Melsele O.L.V.-Hemelvaart, Burcht Sint-Martinus, Zwijndrecht Heilig Kruis. De parochie in Beveren/Zwijndrecht omvat ook Doel O.L.V.-Hemelvaart, Haasdonk Sint-Jakobus de Meerdere, Kallo Sint-Petrus en Sint-Paulus, Kieldrecht Sint-Michiel, Prosperpolder Sint-Engelbertus, Verrebroek Sint-Laurentius, Vrasene Heilig Kruis.

*Patrick De Baets werd als onderwijzer gediplomeerd aan de Bisschoppelijke Normaalschool in 1989. Sinds 2015 was hij pastoor van de parochie 'De goede Herder' van Gent-West (Drongen-centrum, Mariakerke centrum en Gent Ekkergem).

-0-

- Pascal De Rop* beëindigde na 10 jaar zijn functie als directeur van de Gemeentelijke Technische School in Beveren. Vanaf 1 november 2021 gaat hij aan de slag bij de onderwijskoepel OVSG (Onderwijsvereniging van Steden en Gemeenten) als pedagogisch adviseur. Hij gaat schoolteams begeleiden bij het uitvoeren van de verwachtingen van de overhei . Daarnaast werkt hij ook mee om scholen meer datageletterd te maken.

*Pascal De Rop was leerling van de Lagere Oefenschool (wijk- en hoofschool) en volgde de humaniora in de Bisschoppelijke Normaalschool.

-0-

- Bashir Abdi liep een Europees record op de marathon van Rotterdam op 24 oktober 2021. Zijn nieuwe recordtijd: 2 u 03 min. 36 sec. Ook Hans Burm* liep deze marathon in Rotterdam. Zijn tijd: 3 u 08 min. 39 sec. Een knappe prestatie voor een 55-jarige! Proficiat, Hans!

*Hans Burm werd als onderwijzer gediplomeerd aan de Bisschoppelijke Normaalschool in 1987.

-0-

- De onderwijzers van klas 1961 vierden in oktober 2021 hun diamanten jubileum in Sint-Niklaas. Van de 12 gediplomeerden leven er nog 5. Sinds 1986 houden ze jaarlijks een reünie.

-0-

- Het boek ‘Religieus atheïsme. (Post) moderne filosofen over geloof en godsdienst (uitg. Damon) van Erik Meganck*, is genomineerd voor de prijs van het spirituele boek 2021. Deze prijs is een initiatief van medianetwerk.plus (de uitgeversorganisatie voor waardengedreven pers). Je kunt je stem uitbrengen voor de Publieksprijs via www.prijsreligieuzespiritueleboek.be (Eerst registreren om te kunnen stemmen.)

- *Erik Meganck is oud-leerling van de Sint-Franciscus Lagere Oefenschool en zoon van oud-leraars Jacques Meganck en Elisabeth Vermeulen.

Lees meer over Erik Meganck en zijn boek op de site Norma-Klasgenoten bij het menu-item ‘Nieuws 2021’.

-0-

- De gemeente Kruisem lanceert in de periode rond Allerheiligen een poëzieproject met poëzieborden op de 8 gemeentelijke begraafplaatsen. Gedichten van lokaal talent en bekende auteurs brengen er troost.

Op 27 oktober 2021 werd in Huise (gemeente Kruisem) het gedicht ‘Afscheid Marianne’ van Wally De Doncker* officieel onthuld door burgemeester Joop Verzele. Het poëziebord staat aan de ingang van het kerkhof.

*Wally De Doncker werd als onderwijzer gediplomeerd aan de Bisschoppelijke Normaalschool in 1979.

Lees meer over Wally De Doncker op de site ‘Norma-Klasgenoten’ bij het menu-item ‘Bekende oud-leerlingen’.

-0-

- Leo De Bock* is gestart met een nieuwe podcastreeks: ‘DE BESTE KAMER’. In elke reeks van twee afleveringen praten Leo De Bock en Hilde Ingels met twee mensen die wat te vertellen hebben. Niet over wat ze gepresteerd hebben, wel wie ze zijn, hoe ze naar de wereld van vandaag kijken. En je weet, Leo De Bock heeft een enorme ervaring in het vertellen van menselijke verhalen.

In de eerste twee afleveringen van ‘De Beste Kamer’ leggen Jo Lernout en Pol Hauspie bij Hilde en Leo hun ziel bloot, exact 20 jaar na het faillissement.

Je kan de eerste aflevering beluisteren via volgende link.

https://soundcloud.com/user-621951625/de-beste-kamer-reeks-1-lernouthauspie-aflevering-1-pol-hauspie

*Leo De Bock heeft zijn ganse opleiding gekregen in de Bisschoppelijke Normaalschool te Sint-Niklaas: van de lagere oefenschool, naar de Humaniora

(Menswetenschappen) en regentaat Nederlands, Engels, Duits (1979). 

Lees meer over Leo De Bock op de site ‘Norma-Klasgenoten’ bij het menu-item ‘Bekende oud-leerlingen’.

-0-

Norma-Klasgenoten

https://www.andreasboel.be/normal