- Correcties in de nieuwsbrief van maart 2019: Stefan Van Guyse is onderwijzer (1996 KaHo Odisee – i.p.v. Odyssee) en werkzaam in het Jeugdtheater Ondersteboven; hij is de zoon van oud-onderwijzer en oud-directeur Etienne Van Guyse (O1958) van de gemeenteschool te Kemzeke i.p.v. Gaston Van Guyse (O1963).

----------

- Half februari 2019 is Luc Van Bossche de nieuwe centrummanager van het Rode Kruisopvangcentrum in de Kasteelstraat (gebouwen Normaalschool) te Sint-Niklaas. Luc Van Bossche was de voorbije jaren adjunct-centrummanager in het voormalige noodopvangcentrum in Sijsele. Peter Van der Gucht, die meer dan tien jaar werkte als centrummanager in de Kasteelstraat, is nu centrummanager in het noodopvangcentrum van Westakkers.

----------

- In vrijwel elk opvangcentrum verblijven verzoekers om internationale bescherming die kampen met psychologische problemen. Op verzoek van Fedasil opent Rode Kruis Vlaanderen begin mei een voorziening voor deze doelgroep in het opvangcentrum in de Kasteelstraat. De afdeling zal een verdieping in het bestaande opvangcentrum beslaan en plaats bieden aan 40 residenten. Deze zullen er maximaal drie maanden blijven. Enkele plaatsen staan open voor niet-begeleide minderjarigen. Het reguliere opvangcentrum zal geen niet-begeleide minderjarigen meer opvangen en nog 150 opvangplaatsen bieden aan gezinnen en alleenstaanden.

----------

- In juni 2019 verschijnt de nieuwe dichtbundel ‘Vigor anorexia’ (96 p.) van Norbert De Beule*.

*Norbert De Beule deed zijn humaniorastudies in de Bisschoppelijke Normaalschool (diploma 1975) en werd in 1977 gediplomeerd als regent Nederlands-Geschiedenis. Lees meer over Norbert op de website: klik hier.

----------

- Marleen De Plukker van toneelkring Baudeloo speelt de theatermonoloog ‘Rosalie Niemand’ op zaterdag 25 mei, woensdag 29 mei, donderdag 30 mei en zaterdag 1 juni 2019 in de Kloosterkapel, Sinaaidorp 7 in Sinaai, telkens om 19.30. Dirk Meul* regisseert deze monoloog. Lees meer hierover op www.baudeloo.be.

*Dirk Meul werd in 1980 als regent Nederlands, Engels, Duits gediplomeerd in de Bisschoppelijke Normaalschool te Sint-Niklaas. Lees meer over Dirk op de website: klik hier.