Luc Vivier publiceert nieuw boek: 'Lucas Meersman - Tussen waarheid en werkelijkheid'

 boekvivierBurgemeester Hugo Maes met auteur Luc Vivier
Op 6 december 2023 verscheen een nieuw boek van Luc Vivier over zijn vriend-voor-het-leven: 'Lucas Meersman - Tussen waarheid en werkelijkheid', uitgegeven door de auteur i.s.m. het Gemeentebestuur van Temse. Het boek handelt niet zozeer over de kunstschilder Meersman, wel over de mens, de vriend. Het is een anekdotisch relaas, over verschillende fases uit Lucas' leven: zijn jeugd, zijn eerste huis, vrouw en kinderen, prijzen en tegenslagen... Natuurlijk ook over de kunstenaar, o.a. een overzicht van zijn voornaamste werken.

Luc en Lucas, beiden geboren te Temse in 1938, kennen elkaar reeds van in de kleuterklas. Vanaf de lagere school werden ze bevriend. Luc Vivier volgde zo van nabij Lucas' groei als schilder en als mens.

Lucas Meersman studeerde in Antwerpen en Luik. Van eind jaren '50 tot de jaren '70 evolueerde en bouwde hij een heel eigen, indrukwekkend oeuvre op. Het gemeentebestuur van Temse organiseerde in 1998, 2018 en 2023 tentoonstellingen met werken van hem.

De kunstenaar woont nu in Oostende en is nog altijd artistiek aktief.

Luc Vivier werd in 1959 gediplomeerd aan de Bisschoppelijke Normaalschool als regent Wiskunde-Fysica.

Lees meer over Luc Vivier: klik hier.

Het boek is verkrijgbaar door overschrijving van € 25 op rekeningnummer van de auteur: BE 87 4142 0641 2194

Info: Luc Vivier: 03 771 10 86 of 046 60 46 15 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.