Boekvoorstelling: Gent, een bakermat van democratie en socialisme

Op zaterdag, 18 maart 2017, te 10 uur heeft de voorstelling plaatst van het boek 'Gent, een bakermat van democratie en socialisme' geschreven door Joost Vandommele, in de Fernandez-zaal van Ons Huis te Gent (ingang langs de Meerseniersstraat).

Op het programma speeches van Hendrik Defoort (collectiebeheerder Universiteitsbibliotheek Gent, Gita Deneckere (hoogleraar vakgroep geschiedenis UGent) en Herman Balthazar (professor Emeritus nieuwste geschiedenis en oud-provinciegouverneur van Oost-Vlaanderen).

Joost Vandommele (°1956) doorliep in Sint-Niklaas de lagere oefenschool (1962-1968) en daarna de Humaniora in de Bisschoppelijke Normaalschool (1968-1974). Hij is nu een gepensioneerde spoorwegbediende, gediplomeerde gids (juni 2004) van Gent, Leie en Bloemenstreek en bestuurslid van het Priester Daensfonds en van het René De Clercqmuseum. Hij is geen vakhistoricus, maar zijn opleiding tot stadsgids verschafte hem een heel gedegen geschiedkundige basis. Als autodidact is hij ongeveer 25 jaar met geschiedenis bezig, vooral via lectuur, lezingen, de eigen gidsbeurten, voordrachten en essays.

Het boek telt 440 pagina's sociale geschiedenis van de middeleeuwen tot 1918. In het boek staan ook 22 arbeid(er)gedichten van de romantische, Vlaamsgezinde en sociale dichter René De Clercq (1877-1932), de grootvader van Joost.

Je kan (verplicht) inschrijven voor deze boekvoorstelling via www.linxplus.be, info@linxplus en via 022890181.

Het boek is verkrijgbaar in de Gentse boekhandel of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

* In 2013 verscheen het eerste boek van Joost Vandommele: Wereldtentoonstelling Gent 1913.

boek flyer-1

 

 

{gotop}