Overlijden André Fruithof

fruithof10
Op 3 februari 2017 overleed te Gent André Fruithof. Hij werd geboren te Sint-Gillis-Dendermonde op 22.05.1933. In 1954 behaalde hij het diploma regent, sectie letteren, aan de Bisschoppelijke Normaalschool te Sint-Niklaas. Vanaf 16 september 1954 was hij leraar in het Sint-Lievenscollege/Vrije Handelsschool Sint-Joris te Gent en bleef er tot aan zijn pensionering. In het kader van 'toneel op school' schreef hij meerdere toneelstukjes, o.a. het befaamde 'De Verrekijker'. Hij was ook coördinator voor talrijke klasreizen naar de Provence.

boekfruithofIn 2003 werd zijn boekje 'Prentenmolen - Muisstil op zolder' uitgegeven, een verhaal voor de jongste kleuters, met prachtige illustraties van Rosemarie De Vos.

André Fruithof promoveerde tot doctor in de bibliotheekwetenschappen aan de universiteit van Pretoria (Zuid-Afrika).

Hij ging ook in de Diocesane Pedagogische Begeleidingsdienst. Met zijn 'Schoolmediatheek' gaf hij een vloed van interessante informatie voor bibliofielen, boekenwurmen, directies, mediathecarissen en leraars.

De uitvaartliturgie heeft plaats op donderdag 9 februari 2017 om 11 uur in de Sint-Michielskerk, Sint-Michielsplein te Gent.

Fruithof Andre rouwbrief

bidprentfruithof