Overlijden oud-leraar Luc De Ryck

l deryck1leraar
Op 10 april 2014 overleed Luc De Ryck, op 71-jarige leeftijd, oud-leraar plastische opvoeding en handenarbeid vanaf 01.09.1971 aan de Bisschoppelijke Normaalschool te Sint-Niklaas. Hij werd begraven op 16.04.2014 in de kerk van Weert.

Hij was creatief en tekenen was zijn grote passie. Tevens was hij een fervent wandelaar.

Hij was, samen met enkele jongeren van het Bornemse Jeugdhuis Kadee, de bedenker en bezieler van de ‘Dodentocht’ in Bornem, ontstaan in 1970. ‘Vadertje Dodentocht’ werd hij genoemd of ook wel eens grappend ‘de alternatieve burgemeester van Bornem’.

l deryck2leraarHij tekende het intussen zeer bekende logo van de Dodentocht en maakte de tekeningen op de diploma’s van de wandelaars.

Hij werkte niet alleen het idee van de zware tocht uit, maar nam er zelf ook verscheidene keren aan deel. Maar liefst 39 tochten bracht hij tot een goed einde. Door hartproblemen (in 2007 overbruggingen aan zijn hart) moest hij de laatste jaren afhaken.

Tijdens de Dodentocht van 8 augustus 2014 werd hulde gebracht aan Luc en kregen de wandelaars die de honderd kilometer lange Dodentocht tot een goed einde brachten een diploma met een tekening van Luc De Ryck, ontworpen in 1994.