Woordafbeeldingen - Walter Van Hecke (H1979)

Walter Van Hecke werkt en schildert onder het pseudoniem W. Alter.

De werken in deze reeks zijn een zoeken naar communicatie door middel van 'woordafbeeldingen', gemaakt aan de hand van geschreven woorden die nadien worden ingekleurd om met die beelden te kunnen uitdrukken hoe de kunstenaar iets aanvoelt of beleeft.

 

1 Denk niet wit, denk niet zwart! Denk niet zwart-wit, maar in de kleur van je hart (Abstract 14 x 7 cm)

walter02

2 IJskonijnen!! (Ongevoelige, harteloze personen; kouwe kikkers; frigide vrouwen. Het woord wordt soms ook positief gebruikt, in de zin van 'onverstoorbaar, koelbloedig'. Uit: Woordenboek van Populair Taalgebruikwalter04

3 "Azeketnieweettaweeteketochnie" Het is zoals in het Chinees... Hoe je grotendeels dezelfde letters en woorden op een andere manier uitspreekt, met een andere intonatie, plots een ander beeld geven en een ander gevoel, toch?

walter05

4 "Landschap van mijn ziel" (Digitaal 14 x 7 cm)

walter07

5 Erotisch??? (Digitaal 14 x 7 cm)

walter09

6 "Herinneringen aan zoveel mooie dingen..." https://www.youtube.com/watch?v=YT03JpnERAI

walter08

7 'Over 'Weerstand': Weerstand heeft o.a. te maken met angst voor het onbekende, maar ook met je beknot voelen in je vrijheid. Mensen voelen weerstand als ze een beperking opgelegd krijgen die ze als oneerlijk ervaren. Vrijheid is hierin een ruim begrip en betekent ook 'doen zoals je het gewend bent te doen" of "denken zoals jij er altijd al over denkt". De kunst van reageren op weerstand is daarom vooral de vinger op de zere plek leggen. Je moet erachter zien te komen wat de betrokkene als 'oneerlijk' of bezwaarlijk in de situatie ervaart. (Digitaal 14 x 7 cm)
walter10

8

walter11

9 Als je bij vuil grijs toch het licht blijft zien (abstract 1400 x 680 pixels)

walter12

10 Gemaakt op en naar muziek van Carlos Cantana. Hoor je ook zijn muziek als je naar de afbeelding kijkt? (Abstract 14 x 7 cm)

Luister: https:www.youtube.com/watch?=ks7xvjT8bEE

walter13Lees meer over Walter Van Hecke: klik hier