Inwijding veldkapelletje 'O.L.Vrouw van Hoge Kouter' - okt. 1980

kapelhk1
"Waar men gaat langs Vlaamse wegen,

komt men U, Maria, tegen."

Hoe poëtisch mooi tekent dit oude lied het beeld van het Vlaamse land waarin talrijke veldkapelletjes zijn verspreid.

Zo hing er ook een eenvoudig kapelletje aan een stoere, oude eik op het buitengoed van de normaalschool van Sint-Niklaas, de Hoge Kouter, in de Heimolenstraat. Doch telkens weer opnieuw werd dit in het verleden onteerd of kapotgegooid door nietsontziende, snode handen.

Op initiatief van de schoolpastoor van de lagere afdeling, E.H. Erik Van Hulle, en met de medewerking van enkele mensen van de school, werd in 1980 een echt stenen veldkapelletje gemetseld, tussen twee prachtige kastanjebomen en te midden van een oase van groen, waar de kinderen van de school regelmatig vertoefden in klasverband en bij andere gelegenheden.

Op de laatste zondag van oktober 1980 werd dit stijlvol kapelletje ingewijd tijdens een sfeervolle, passende eucharistieviering in open lucht, waarbij de hele schoolgemeenschap werd toegewijd aan 'Onze-Lieve-Vrouw van de Hoge Kouter'. Heel wat ouders met hun kinderen waren op die zonnige herfstmorgen aanwezig om met bloemen en een fris klinkend Marialied hulde te brengen aan de hemelse Moeder.

 

 

Beelden van de inwijding

{gotop}