'Dagboek van meester Bert' - Boek van Bart Tettelin

Op 26 juni 2023 verscheen bij uitgeverij 'Het Punt' te Dendermonde het boek 'Het dagboek van meester Bert', geschreven door oud-onderwijzer Bart Tettelin. Het is een autobiografisch verhaal over zijn loopbaan, waar hij fictie van maakte door de namen van juffen, meesters en andere personen te veranderen. 

cover dagboek meester bertMeester Bert (Bart Tettelin) begint zijn carrière in 1982 en eindigt deze op 30 april 2023. Hij maakt veel plezante dingen mee in het onderwijs.

De kinderen zorgen voor veel genoegen in zijn loopbaan. Ook vele collega’s liggen hem nauw aan het hart. Toch zal hij na ongeveer twintig jaar de Heerbrugschool (Heirbrugschool) in Lokeren verlaten en zwerft meester Bert 3 jaar door het Lokerse onderwijslandschap. Via Deurslaar (Doorslaar), Heksaarde (Eksaarde) en het O.L.Heercollege (Onze-Lieve-Vrouwcollege) komt hij dan in de Bosjesschool (Boskesschool) terecht. Daar maakt hij kennis met nieuwe collega’s, een andere directie en een vertrouwde zorgcoördinator. Hij moet er eerst zijn weg wat vinden, maar zijn inzet en betrouwbaarheid geven hem veel krediet. Niet alles is rozengeur en maneschijn. Tussen alle positieve en plezante belevenissen kleurt het boek ook de innerlijke mens, meester Bert, en de realiteit in het onderwijslandschap.

De illustraties in het boek zijn kindertekeningen die Bart kreeg tijdens zijn loopbaan.

Het boek kost € 20 en is verkrijgbaar in elke boekhandel, op de website van uitgeverij Het Punt te Dendermonde en ook bij Bart Tettelin zelf, Hoogstraat 121 te Lokeren.

dagboek meester bertBart Tettelin werd gediplomeerd als onderwijzer aan de Bisschoppelijke Normaalschool in 1982. Hij schreef al een boek in eigen beheer over zijn vader, schrijver en dichter Anton Vlaskop, pseudoniem van Arthur Tettelin-Lerno, geen zuivere biografie, maar een 'Documentografie van een literair talent'. Hij was in 2014 ook postuum uitgever van het boek 'Emmaatje' van zijn vader (overleden in 2007) en in 2022 de dichtbundel 'Liefdesgedichten 1951-2005' eveneens geschreven door Anton Vlaskop.

En wat is het volgende boek van Bart? Waarschijnlijk een kinderboek over de fratsen van een zekere Finn, gebaseerd op de belevenissen van zijn kleinzoon.