Eric Altruye: 140 giften als bloedgever

bloedgever
Zonet nog in het TV-nieuws: tekort aan plasmadonoren!

Het Rode Kruis roept regelmatig op om boed te geven. Wij kunnen zo het leven van iemand redden! Gewoonaltruye02 door bloed, plasma of bloedplaatjes te doneren. Eric Altruye beantwoordde die oproep in 1973. Hij vervulde toen zijn legerdienst, na zijn diplomering als onderwijzer aan de Bisschoppelijke Normaalschool in 1972. Als bloeddonor kreeg je bij elke gift 24 uren 'vrij van dienst'. Maar dáárvoor deed hij het niet. Hij voelde het meer als een morele plicht tegenover zijn naasten. 

Na zijn diensttijd stopte het bloedgeven enkele jaren. Maar door een toevallige ontmoeting heeft hij de draad weer opgenomen en weer regelmatig gaan doneren. Dat bloedgeven heeft hem altijd voldoening gegeven, echt iets te kunnen geven voor een goed doel.

In juni 2012 werd hij in het Cultureel Centrum 'Ter Vesten' te Beveren, samen met 120 verdienstelijke bloedgevers van de Rode Kruisafdeling Beveren, gehuldigd voor zijn 100 giften.

Door het uitbreken van de coronacrisis was het een heel gedoe om te mogen doneren. Uiteindelijk is hij gestopt na 140 giften. Dat betekent bijna 70 liter bloed.

Bloedgeven mag maar tot 70 jaar. En die leeftijd is Eric al voorbij... Het spijt hem dat hij niet meer mag doneren.

 

Lees meer over Eric Altruye: klik hier.