Reünie klas 1954 - Overmere-Donk 06.07.1961

 Het was er eindelijk van gekomen. De idee was reeds lang aan 't kiemen. Eeen vijftal klasgenoten vonden elkaar terug op de jongste oud-leerlingendag en de inhoud kreeg haar vorm: 6 juli 1961 - Overmere-Donk!

Een zonnige dag, zo nog een van die echte vakantiedagen.

Omstreeks 11.30 uur waren op post: Georges Maes, Herman Beirnaert, Etienne Vermeulen, Marcel Argeerts, Fons Van Holderbeke, Gaston Clippeleyr, allen met hun dame, Luc Duchau, Roger Colaes en Firmin De Belie. Kwam er later nog bij: Staf Scheerlinck en dame en Willy Slangen. Lieten zich verontschuldigen: Raf Van de Putte, Jo Van de Steene, Fons Charels en de Sik Waelput.

E.H. De Witte, oud-klastitularis, loodste de aanwezigen 'Riviera' binnen en tussen pot en pint ging elkeen zich wat herinneren; van de stootkar tot Cascade en van Kruishoutem tot de slaapzaal, en iedereen had met iedereen wat beleefd.

Met de nodige vertraging schoven de benen onder tafel. Soep met ballekes, frieten met... biefstuk of paling à volonté!

Een rondvaart op het meer was het volgende programmapunt, tijdspanne waarin ondertussen E.H. De Beul te Sint-Niklaas geschaakt werd. Zijn aankomst te Overmere was het vertrekpunt van een nieuwe herinneringengolf die zich deze keer ontspon op het terras van bovengenoemde instelling.

Een gezamenlijke wandeling langs het meer was voor de meesten de laatste activiteit van de dag.

Hartelijk proficiat aan de organisators. Het experiment is gelukt: een mooie opkomst, schoon weer en een gezellige dag; alleszins een proef die vraagt om herhaald te worden. En een gouden raad voor de 'nog jongere' generaties: geen zeven jaar wachten alvorens te vergaderen!

(Kasteelgalm, Kerstmis 1961)