Onderwijzers klas 1937 - Waasmunster 24.07.1961

24 juli 1961! Waasmunster-Lekkerbek! Een uitgelezen pleisterplek voor een ontmoeting in 24 jaar voor de mannen van 1937. 

In een gezellig voorbehouden vergaderzaaltje, heet onze sympathieke secretaris, E.H. De Beul, al de aanwezigen hartelijk welkom. Hierop geeft de klassecretaris een korte historiek.

Van de 43 klasgenoten is, goddank, nog niemand overleden. Hiervan beantwoordden 21 de uitnodiging. Aanwezig zijn: Jozef Arnaut, Fernand Croes, Albert De Cock, Gerard De Croo, Achiel De Meirsman, Gentil De Paepe, Michel Deprouw, Michel Vanbosseghem, Jan Van den Hende, René Van Damme, Roger Van de Velde, Roger Van Ranst, Achiel Vekeman, Albert Verstraeten, André Vervliet. Lieten zich verontschuldigen: Karel Buysse, Jozef Smet, Werner Van Zele, Alfons Vleeshouwer en Albert De Schepper, die telefonisch verstek liet gaan. Van de overige 22 geen spoor. Uit deze zo beruchte klas zijn er 11 die niet in het onderwijs staan.

O1937reunie1961aO1937reunie1961bO1937reunie1961c

Opvallend is de grote schaar kinderen. Bij de berekening 5 gemiddeld. Onder het drinken van een stevige Trappist wordt het programma vastgesteld voor het zilveren jubileum 1962. E.H. Faes zal gevraagd worden om de dankmis op te dragen. Het spreekgestoelte wordt voorbehouden aan Albert De Vos, (toenmalig prefect - herinner u: "Leve Vos"), eventueel valt Achiel Vekeman in. Als klasleraar wordt E.H. Hulpiau gekozen.

Na dit korte, ernstige gedeelte, worden oude herinneringen, meestal de leutigste, uit de doos gehaald. Trappist schijnt wel de... goede drank te zijn!

Vrolijke uren vliegen vlug voorbij! Michel Vanbosseghem onderhoudt ons vooral over zijn voorvallen in de klas en ook thuis (Peper en zout worden niet vergeten). En... zo komt het uur van scheiden. Gulhartig en met een stevige handdruk wordt afscheid genomen. De lieve dames, hé Roger, worden ook niet vergeten. En nu tot 26 april 1962, als 't God belieft. Dan mag zeker niemand ontbreken.

Een zeer geslaagde contactdag! Verdere planning op de eerstkomende oudleerlingendag.

De klassecretaris Gentil De Paepe