Zomerfeest lagere oefenschool op Hoge Kouter - 6 juni 1993

Het WWF organiseerde tijdens het schooljaar 1992-93 een schoolactie: PANDAMANIEREN om het LEEFMILIEU te PLEZIEREN. De Sint-Franciscus Lagere Oefenschool deed mee.

Elk leerjaar behandelde een thema.

Eerste graad: Ik wil meer natuur rondom mij.

Derde leerjaar: Ik verminder de afvalberg.

Vierde leerjaar: Sst... stiller, a.u.b.

Vijfde leerjaar: Ik verminder de papierberg.

Zesde leerjaar: Ik spring zuinig om met water.

Vaak werden concrete acties gerealiseerd en werd er met de leerlingen een plan met leefregels opgesteld. De actie rond water in het zesde leerjaar kende een hoogtepunt met de tocht op de milieuboot, van Kruibeke naar Temse op 25 maart 1993.

1993mileuboot

De school kreeg van het WWF een paneel 'MILIEUVRIENDELIJKE SCHOOL'.

Het jaarlijks zomerfeest stond ook in het teken van natuurbeleving: MET KANGOE OP PANDAPAD.

1993zomerfeest01Meester Bernard, voor de gelegenheid meester Kangoe, gidste de aanwezige jongens en meisjes naar zeven verschillende vlaggen op het grote voetbalplein. Daar stonden de andere Kangoe-meesters en juffen klaar om hen gedurende drie volle uren van de natuur te laten proeven en genieten. Tussen 14.00 en 17.30 uur kon je overal op het plein groepjes van 20 à 30 kinderen aan het werk zien.

1993zomerfeest13Ze maakten een mooi natuurkunstwerk met zand, takjes, oude bolsters en ander vindmateriaal. Kangoe Roland en Freddy zorgden voor de artistieke begeleiding.

Anderen speelden met kangoe Jan een natuurganzenspel terwijl wat verder onder de bomen werd geluisterd naar het 1993zomerfeest03verhaal van de Groene Ridder. Kangoe Basiel en José hielden ze zo wel twintig minuten stil.

Elders ging het er heviger aan toe. André en Chantal zweepten de groentjes op bij een hindernispiste. 1993zomerfeest05Met het groen als decor afzien! (Bloed, zweet en tranen en nadien een cola om het goed te maken.)

Pieter en Danny haalden uit hun buidel doosjesloupes en onderzochten er kevertjes en spinnen, katjes en ander gewriemel mee. 1993zomerfeest09Bij kangoe Dirk en Marina kon men rustig kwartetten terwijl wat verder superkangoe Bernard ouders en kinderen amuseerde met korfbal, flessenvullen of stoelendans.1993zomerfeest11

1993zomerfeest15De namiddag natuurplezier eindigde bij de buidel van kangoe René en Marcel. Daaruit toverden ze voor elke jongen of meisje een pakje zonnebloemzaad (Goed tot januari 1995... Sterk zaad dus.) In meer dan 100 tuintjes groeien dit jaar of volgend jaar dus reuze-kangoe-zonnebloemen.

Het zomerfeest, dit jaar nog eens echt zomers, was weer enig tof! Zo dachten ook de mama's en papa's.

1993zomerfeest16

1993zomerfeest04