Norma-voetbalploeg 1961-62

De gewestelijke kampioenenploeg van vorig schooljaar startte weer.

Het 'hoge' bestuur tastte in de bus vol spelers, telde tot elf en glimlachte breed: de 'wonderploeg' was gevormd! Z zou eenvoudigweg niet te kloppen zijn. Technisch moesten de spelers niet onderdoen voor Brazilië, taktiek hadden ze zoals Real Madrid en de 'vharges' waren op zijn minst Engels... Logisch geredeneerd: goals komen wel vanzelf.

Eerste wedstrijd: C.0.V. - Norma (terrein Wazoo Sint-Niklaas)

De onderwijzers (Christelijk OnderwijzersVerbond Sint-Niklaas), met de zon gebleekte benen, liepen het veld op. Onder hen heel geduchte spelers zoals Marcel Van Mele, René Stuer, Marcel De Backer (oefenschoolonderwijzers)... kortom het kruim van ons Belgisch onderwijzerskorps.

Norma liep het veld op... met plus minus zes invallers. De afwezige fanionspelers moesten thuis blijven om af te wassen, te schuren, enz.

Norma vertrok snel, te snel zelfs want na een eerste time vol emoties en gelijk opgaand spel, konden de Norma-spelers niet meer volgen. De oude 'craks' liepen ze voorbij alsof zij adem te koop hadden.

Eindstand: verdiende 6-2 voor C.O.V.

 

Tweede oefenpartij: de regenten van de Normaalschool werden aangepakt, gewogen en te licht bevonden...

Ondanks de aanwezigheid van een paar kloeke 'Broeders' en Walter Elegeert (Eendracht Aalst) bij de regenten was 'den akker' (Sportkring St-Niklaas) het toneel van een sportieve slachterij: 9-1.

 

Het volgende treffen, naar goed ingelichte bron, ging er een zijn van internationaal formaat. Wie kwamen op het veld? De leraars!

Er werd gelachen... na een tijd groen. Men wist niet dat tussen de leraars zo'n sterren en miskende genieën zaten: Paul De Smet, slank en onvermoeibaar, Gaston Clippeleir, het brein en Willy Vanderherten, de onverbreekbare grendel.

Toch wist Norma gaatjes te boren in de leraarsverdediging en de uitstekende keeper, Marcel De Backer, op de korrel te nemen. Gevleide 3-2 voor Norma.

 

Woensdag, 11 oktober: College - Norma (terrein Gerda B)

Norma speelde - eindelijk - in splinternieuwe truien, maar - spijtig - zonder de oud-gediende, Guido Van der Borght.

Norma vertrok echter sterk, da bal van voet tot voet, steeds vooruit. Het doel van het College brak bijna nadat driemaal na elkaar op het doelhout werd gemikt. Half-time: 1-1.

De tweede time kwam het College gevaarlijk opzetten door persoonlijke pogingen waaraan de achterhoede de handen vol had. Door een slippertje van onze keeper werd het 2-1. Norma kwam nog terug en naar het einde van de match lukte Benny Foubert de gelijkmaker: 2-2.

1961 voetbalploeg2

Eerste rij: 1 Willy De Pauw, 2 Emiel Van Cleemput, 3 Jacques De Baere, 4 William De Paep, 5 Dirk De Rop,

Tweede rij: 6 7 Etienne Morjean, 8 Benny Foubert, 9 Hugo Deckers, 10 Freddy T'Siobbel, 11 Herman Vereecken, 12 Marcel Smits.

 

 

 

 

{gotop}