Babbel- en Knabbelavond - zevende uitgave - 1987

Naar nu al jarenlange traditie vond ook dit jaar weer in onze school een Babbel- en Knabbelavond plaats. Voor het eerst rustte de organisatie van het evenement in de handen van de oud-leerlingenbond, meer bepaald in die van zijn secretaris. Het moet gezegd dat ondanks de minder gunstige omstandigheden waarin de voorbereidingen voor de avond moesten getroffen worden (dat verklaart ook de wijziging van datum), de avond zelf op geen enkel ogenblik symptonen van organisatorische kinderziekten vertoonde.

Eens de avond van start gegaan is, kan er natuurlijk nog weinig mislopen, want het zijn in de eerste plaats de gasten die de sfeer bepalen. Gasten waren er in grote getale komen opdagen, dat zijn we van vroeger al gewoon. Van de sfeer getuigt o.a. het minder goed voor publicatie vatbare sluitingsuur.

Een mens is stukken wijzer na zo'n feest. Je moet het maar even hebben met Jan Celie bijvoorbeeld (oud-leerling uit de menswetenschappen en de onderwijzersopleiding), die een jaar of zo met UP WITH PEOPLE de wereld is rond getrokken en koningen, presidenten, ja zelfs 'n keizer uit het Verre Oosten tot zijn publiek rekent en nu op weg naar zijn werk op de Brusselse trams de tot lijkbidders verkilde medereizigers met felgekleurde ballonnetjes hun kantoren instuurt. Of praat eens met een ex-WB-er die zich overdag met onnoemelijk welbehagen in de geheimen van de scheikunde verdiept maar op zo'n avond verrassend vernieuwende theorieën verkondigt over theater en dramatische overtuigingskracht. En neem nu die iets oudere vriend van hem die nu industrieel ingenieur is, in een multinational tewerkgesteld is en vanaf zijn tweede werkdag al in de gaten had dat hij eigenlijk een keuriger pak van doen had. Sedertdien kan hij zich enkel nog verbazen over de extraatjes en voordeeltjes die hem te beurt vallen. Om werknemers van de bvba Coens & C° te doen watertanden...

Zoals al gesuggereerd werd van de avond geprofiteerd zolang de voorraad strekte. Pas als alle broodjes waren opgeknabbeld en alle glazen onherroepelijk leeg waren, kon een tevreden directeur de lichten doven en de poorten sluiten. Tot volgend jaar, wellicht.

2007knabbelenbabbel

Eerste rij: 1 Bob Thysman, 2 Luc De Vuyst, 3 Peter De Boes, 4 Geert Coppens, 5 Geert De Witte, 6 Luc De Lentacker, 7 Franky Barbier, 8 Dirk Weyn,

Tweede rij: 9 Kris De Clippeleire, 10 Amedee De Smet, 11 Wim De Cock, 12 Hans De Saegher, 13 Johan Boel, 14 Chris De Beer, 15 Gino De Bruyne, 16 Stefan Vercauteren, 17 Gerd De Block, 18 Koen De Prijcker.

(Dirk Hennebel in 'Kasteelgalm, lente 1987)

 

 

{gotop}